Poengsum, spillervurderinger og hva vi har lært

FC Barcelona åpnet et gap på 11 poeng på toppen av La Liga ved å slå Villarreal 1-0 på bortebane søndag kveld. Her er poengsummen, spillervurderingene og hva vi lærte.

Villarreal 0 – 1 FC Barcelona

Pedri, 18

Marc-Andre Ter Stegen

Stengte vinkelen for Jose Luis Morales sitt sene skudd i første omgang. Men som sett mot Sevilla, hadde han ikke mye å gjøre på grunn av hvor godt backlinjen hans generelt fungerer. 7

Alejandro Balde

Spilte en dårlig ball over feltet i første omgang, men var sterk i taklingen. Startet andre omgang med en herlig slalåmdribling i Villarreals område. Ikke like imponerende som Jordi Alba forrige uke, men likevel stødig. 7

Andreas Christensen

Solid fra dansken som alltid. Det virket som om han ikke hadde noen store øyeblikk å snakke om, men han var alltid på rett sted til rett tid for å fjerne enhver potensiell fare, sett med en stopptid fra en truende pasning nær 18-meteren hans. 7

Ronald araujo

Kalt "uslåelig" av Movistar-kommentarteamet når de sporet tilbake for å snuse ut et Yeremy Pino-trekk og fjerne fare innen 10 minutter. Fikk gult kort for en myk håndball, og går glipp av neste kamp. Men all kreditt han tapte for det ble innløst med nok en utmerket klarering for å hindre Pino i å score rundt timen. Han hadde den spanske landskampens nummer hele natten. 9

Jules Konde

Laget et måltid med en klarering som spilte Jose Luis Morales i nærmer seg pause, selv om Pedris pasning ikke var den beste. Blokkert et farlig kryss midtveis i andre omgang og enda et ved dødsfallet. 7

Frenkie de Jong

Startet med en rolig åpning 20 minutter og tok så gradvis over spillet. Begynte trekket som førte til Pedris mål og satte også Lewandowski opp med en nydelig scooped chip. Hans seks avskjæringer og sterke taklinger betydde at han ga Barcas fysiske hjerteslag og ikke bare dikterte tempoet med spillingen hans. Skapte flest sjanser i første omgang og fullførte alle driblingene sine. 9 – KAMPENS MANN

Franck Kessie

Det var vanskelig for ham å komme i gang kreativt på grunn av hvor mye han var på mottakersiden av Villarreal grove ting, med medlemmer av opposisjonen som ofte lot som om han hadde forulempet dem. Noen ganger var det lett å glemme at han var på banen og var bedre mot Sevilla, men hadde en mindre offensiv rolle her. 6

pedri

Startet utmerket med et deilig gjennomspill for Lewandowski og ble bare bedre. Nok et skudd fra høyrekanten knyttet til Andreas Christensen, men var ikke nok til å true mål. Etter 17 minutter avsluttet han et utmerket trekk med 1-2 med Lewandowski og førte Barca i ledelsen. Frigjorde Raphinha senere i første omgang, men brasilianeren klarte ikke å utnytte. Et lite blipp var en dårlig pasning for Konde som franskmannen ikke klarte å møte, som spilte Jose Luis Morales inn på slaget ved pause. Roligere i andre omgang, men åpningen 45 var mer enn nok til å snakke om. 9

Gavi

Spilte mer sentralt i de tidlige delene av kampen og ble skjelt ut av Xavi for en unøyaktig ball til vingen da han forsøkte å sette Lewandowski i gang. Hadde en tøff kveld som ble håndtert, men ga seg som alltid aldri. Begynte å bli mer involvert med rundt en time av et kvarter å spille med bedre distribusjon. 7

Robert Lewandowski

Nok en mix bag fra Pole. Gikk glipp av en sjanse gjennom på mål fra en herlig Pedri-pass tidlig dører og slo den rett på Pep Reina. Han ga en assist til Pedri med et nydelig 1-2-trekk, men bommet så på en ny sjanse etter en nydelig Frenkie-chip som ikke var den enkleste. Raphinha burde gjort det bedre med pasningen sin i andre omgang. 7

Raphinha

Kunne komme mer sentralt på grunn av at Konde okkuperte høyresiden. I likhet med Gavi var distribusjonen hans ut til vingene litt topptung. Selv om han var viktig i oppbyggingen til Pedris mål, klarte han ikke å utnytte to ferskenpasninger fra Pedri og Lewandowski. Var Xavis første bytte for Ferran Torres med 10 minutter til overs og fikk gult kort; Men treneren virket fornøyd med ham. 6

Hva vi lærte:

Barca er nå 11 poeng foran etter å ha nektet å bli mobbet av en tøff motstander og skrapet ut nok en seier på veien for å forbli ubeseiret i 16 kamper.

Slike som Pedri, Ronald Araujo og Frenkie de Jong viste seg igjen som store spillere og urørlige i start-7. Men det var mange mindre travle, men fortsatt solide prestasjoner på tvers av laget, derav overfloden av 'XNUMX'-karakterer.

Noen stjerner i utkanten som Frenck Kessie og Raphinha klarte ikke å ta sjansen på å imponere, men er ikke truet foreløpig på grunn av skader på Sergio Busquets og Ousmane Dembele.

Barca var gode, men de må kanskje bli bedre mot Manchester United torsdag i Europa League.