Napoli-nederlag fremhever hver eneste feil ved Max Allegris Juventus

Etter å ha vunnet åtte kamper på rad, hadde Juventus klatret til andreplass i Serie A-tabellen, og det var økende optimisme om at de hadde snudd et hjørne da de nærmet seg et sammenstøt med ligalederen Napoli.

Imidlertid ville Bianconeri få en frekk oppvåkning av vertene deres på Stadio Diego Armando Maradona da hjemmelaget leverte en prestasjon som avslørte alle feil hos deres ulykkelige motstander.

Det tok faktisk Napoli bare 13 minutter å åpne et forsvar som hadde holdt åtte påfølgende nullen da Victor Osimhen førte dem. Spissen ville deretter vende seg til leverandør 20 minutter senere da han plukket ut Khvicha Kvaratskhelia og Georgia-landskampen fikk sitt syvende mål i kampanjen.

Men Ángel Di María ville trekke en tilbake for Juve og gi dem litt håp da kampen gikk til pause. Den følelsen ville ikke vare lenge.

Uansett hva Luciano Spalletti sa og gjorde i løpet av pausen, så det ut til å inspirere spillerne hans da Napoli kom ut med skyting på alle sylindre i andre omgang med Amir Rrahmani som ga netting etter 55 minutter spilt.

Partenopei ville ta ytterligere to mål gjennom Eljif Elmas og Osimhen før sluttsignalet gikk, og til slutt vant konkurransen 5-1 for å åpne opp en ni poengs ledelse over jakten i Serie A.

Så imponerende som gapet mellom Napoli og deres ligarivaler ser ut, fungerte dette spillet kanskje som en enda større påminnelse om avgrunnen mellom Juventus og enhver side med ekte kvalitet.

Deres forrige seiersrekke hadde absolutt gitt supporterne en falsk følelse av trygghet, men all frykt for Max Allegri og hans tilnærming ble realisert over de 90 smertefulle minuttene i Napoli.

Den italienske pressen holdt ikke tilbake i sin kritikk av Bianconeri, med Alberto Polverosi fra Sport Courier insisterte på at Juve «bare eksisterte i 10 minutter» og at de ble «blåst bort som om spillerne bare var på banen ved en tilfeldighet».

Det er umulig å argumentere med det synet, og det er ingen tvil om at Allegri har skylden. Siden han kom tilbake til klubben i mai 2021, brukte han nok en gang negative taktikker som konsekvent mislykkes mot kompetent motstand.

Mens sidene som nyter suksess over hele Europa – inkludert Napoli – prøver å presse ballen regelmessig, har Allegri tydelig instruert spillerne sine om å stå av, og tiden og plassen som tillater det gjør det enkelt for alle anstendige lag å spille gjennom dem.

Å stole på motstandere for å gjøre feil kan ha fungert mot Cremonese, Hellas Verona og Lecce, men Napoli ble med AC Milan, Benfica (to ganger) og Paris Saint-Germain (to ganger) på listen over lag som rett og slett har plukket Juve fra hverandre denne sesongen.

For å markere Allegris ønske om å tilsynelatende ganske enkelt sitte dypt og håpe på en feilplassert pasning mens laget hans blokkerer angrepskanaler, statistikk fra den offisielle Serie A-nettsiden viser at mens Juve hadde kontroll over ballen i 21 minutter og tre sekunder, hadde Napoli den i 31 minutter og 34 sekunder.

Likevel i følge WhoScored. com, forsøkte Bianconeri bare 34 taklinger til vertens 36. Da Napoli mistet ballen, gikk de på jakt etter den, da Juve mistet besittelsen slapp de av og lot Partenopei – som hadde 10 skudd på mål til Juves to – enkelt passere dem. .

Etter sluttsignalet identifiserte Juve-forsvareren Danilo også det som et problem. "Vi gjorde mange feil i kveld, og det er noe vi må forbedre," sa brasilianeren under sitt intervju med DAZN etter kampen. "Napoli løp fortere enn oss i dag, så vi burde ikke ha gitt dem så mye plass."

Allegris lagvalg forsterket utvilsomt disse følelsene også, med Federico Chiesa utplassert som vingback. Å se klubbens mest potente kilde til kreativitet og angrepsvilje bedt om å spille i forsvar fungerer som et perfekt mikrokosmos av dagens tilnærming, spesielt siden dette var den italienske stjernens første start på over ett år.

Å returnere til lineupen etter en revet ACL ville være ille nok, men å bli brukt i en slik rolle mot en motstander med høy oktan var null fornuftig, og det var ingen overraskelse å se Chiesa slite.

Det gjorde resten av forsvaret utsatt, og Napoli likte å rive gjennom en porøs backlinje hele natten. Utenfor Chiesa er det den pågående saken om at Manuel Locatelli – Juves beste midtbanespiller – blir bedt om å sitte foran forsvaret, og deretter beslutningen om å droppe den imponerende avlingen av ungdommer som hadde spilt hovedrollen i klubbens siste serie med gode resultater.

Nicolò Fagioli, en 21 år gammel midtbanespiller, hadde startet to av de tre foregående kampene og scoret i seieren over Inter i november, men var en ubrukt innbytter mot Napoli til fordel for Weston McKennie og Adrien Rabiot.

Det samme gjelder Fabio Miretti (19) som hadde startet de to foregående kampene og den seieren mot Inter, men så bare 18 minutter med action på Stadio Armando Maradona, mens Samuel Iling-Junior og Matias Soule (begge 19) også ble marginalisert .

Det har forståelig nok vært tung kritikk i pressen, fra Antonio Cassanos butte analyse til et mye mer gjennomtenkt og innsiktsfullt syn fra den tidligere Juve-spissen Christian Vieri.

"Juve bør begynne med å fikse spillestilen deres," sa han Gazzetta dello Sport. "Jeg vil gjerne se Bianconeri spille fotball, men i stedet har jeg inntrykk av at de ikke vet hva de skal gjøre når de tar banen."

Det er den perfekte oppsummeringen etter et så pinlig nederlag. Juventus må fikse spillestilen sin fordi det ser ut som de ikke vet hva de gjør.