Bayern München slo Frankfurt 6-1 som ytterligere understreker deres Bundesliga-dominans

Det var den perfekte starten for Bayern Münchens Bundesliga-kampanje 2022/23. Rekordmeister slo Europa League-vinnerne Eintracht Frankfurt 6-1 på den utsolgte Deutsche Bank Arena. Men mens Bayerns kampanje fikk en perfekt start, utfordres Bundesliga igjen med en debatt om konkurranseevnen.

Bayerns dominans var faktisk tydelig i løpet av minutter etter kampen. I løpet av fem minutter åpnet Joshua Kimmich scoringen med et strålende frispark som ifølge AWS-statistikken bare hadde 4 % sannsynlighet for å score.

Det målet satte scenen for en rute. Benjamin Pavard (11'), Sadio Mané (29'), Jamal Musiala (35') og Serge Gnabry (43') økte Bayerns 5-0-ledelse ved pause. Andre omgang var meningsløs, og tillot hovedtrener Julian Nagelsmann å debutere høyt ansett talent Mathys Tlf for kampens siste minutter.

Musiala (83') la i mellomtiden til en annen, og understreket hans status som det hotteste prospektet i europeisk fotball. Frankfurts eneste mål scoret av nysigneringen Randal Kolo Muani (64') ble nesten borte i støyen.

"Vi spilte en utrolig kamp med mye energi," sa Nagelsmann etter kampen. «Det var mange paralleller med Leipzig-kampen. Gutta er glade. Gevinster er aldri en normalitet, det er alltid noe spesielt selv om du har vunnet mye. Alle er sultne på mer, og jeg håper det forblir slik.»

Bayern dominerte også de første 45 minuttene mot Leipzig i DFL Supercup sist lørdag. Leipzig fikk nesten et comeback i den kampen, men kom til kort de siste fem minuttene for å utligne.

Pauseresultatet i Leipzig, og resultatet i dag, vil være ytterligere vann på møllen for kritikk som stiller spørsmål ved Bundesligaens konkurranseevne. Faktisk, til tross for eller kanskje på grunn av Robert Lewandowskis avgang, ser Bayern ustoppelig ut denne sesongen.

Fem forskjellige målscorere scoret de fem første målene, og kun Musiala scoret to ganger. Angrepet med Gnabry og nysigneringen Mané har stilnet de som trodde den polske spissen ikke kunne erstattes. Om noe ser Rekordmeister nå farligere ut og har satt sammen et lag som vil utfordre for Champions League, med Bundesliga-tittelen som nesten er av sekundær karakter.

"Det var en fullt fortjent seier for Bayern," sa Eintracht Frankfurts hovedtrener Oliver Glasner etter kampen. – Vi mistet hodet etter de to kjappe målene vi slapp inn. Bayern utnyttet plassen vi ga dem til fulle. Vi ble rett og slett overveldet av tempoet deres. Nå har vi en sjanse til å gjøre det bedre mot Real Madrid på onsdag.

De som tror Bayerns fokus på Champions League vil tillate andre klubber å vinne tittelen, må tenke om igjen. Rekordmeister har okkupert hver rolle doblet - faktisk ville ikke slike som Leroy Sané og Kingsley Coman komme til start-XI for øyeblikket.

Den dominansen har imidlertid også en bakside. Bundesligaen har jobbet hardt for mer internasjonal anerkjennelse. Bayern-sjef Oliver Kahn og styremedlem Andreas Jung har de siste ukene oppfordret andre tyske klubber til å reise til utlandet for å hjelpe til med å selge ligaen.

Faktisk har Eintracht Frankfurt (til Japan), VfB Stuttgart og 1.FC Köln (begge spiller en vennskapskamp i Austin, Texas) allerede annonsert turer for verdenscuppausen i november.

Å reise til utlandet er én ting; å overbevise folk om at ligaen er konkurransedyktig er en annen; når alt kommer til alt, er Bayern å knuse Frankfurt 6-1 i åpningen forferdelig for optikken – ett blikk på fotball Twitter i USA fredag ​​kveld er alt man trenger å vite om Bundesligaens kamp for å selge seg selv som et produkt.

Kanskje det å ha Bayern åpnet sesongen i ettertid var en forferdelig idé, og det er nok en påminnelse om klubbens dominans og kløft over resten av ligaen. En kamp som ville vært mer fornuftig ville vært Dortmund mot Leverkusen, som lover å bli et skue på lørdag kveld.

Disse to lagene vil være morsomme å se på, men etter Bayerns dominans på fredag, hvor mange andre enn de hardcore Bundesliga-fansen vil stille inn, spesielt når Premier League åpner samme helg?

Manuel Veth er verten for Bundesliga Gegenpressing Podcast og områdesjef USA kl overgangsmarkedet. Han har også blitt publisert i Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA og flere andre utsalgssteder. Følg ham på Twitter: @ManuelVeth