Argentina vinner FIFA verdensmesterskap 2022, men fantoken dumper hardt

Argentina vant FIFA World Cup 2022-finalen, men landslagets fan-token-pris har gått ned etter anledningen.

Argentinas fantoken faller med mer enn 40 % på 24 timer

Årets utgave av FIFA World Cup ble avsluttet i går som Argentina slo Frankrike på straffer i finalen for å ta hjem den mest prestisjefylte prisen i fotball (fotball). Verdenscupen arrangeres hvert fjerde år, og konkurreres av de sterkeste landslagene fra hvert kontinent og regnes som den mest populære sportsbegivenheten på planeten. Den siste 2022-turneringen ble arrangert av Qatar.

Argentinas seier er historisk ettersom den kom 36 år og to siste hjertesorger etter nasjonens siste triumf i konkurransen. Det som gjorde løpeturen enda mer legendarisk var det faktum at det var det Lionel Messisiste sjanse til å vinne cupen. Messi, som regnes som den største som noen gang har prydet sporten av mange, manglet tidligere bare VM i troféskapet sitt.Argentina vinner verdensmesterskapet

Lionel Messi feirer med FIFA World Cup 2022-trofeet | Kilde: FIFA

Men til tross for en seier så full av fortellinger, har det argentinske fotballforbundets Fan Token (ARG) fått et hardt slag i løpet av det siste døgnet. "Fan tokens” er digitale eiendeler som idrettslag bruker på blokkjeden for å øke engasjementet med fansen. Med disse symbolene kan fans ta del i noen lagrelaterte avgjørelser, tjene forskjellige belønninger og få tilgang til eksklusive opplevelser.

Argentina ga ut fantokenet sitt i fjor og ble det første landslaget som gjorde det. I skrivende stund handler ARG rundt $3.3, ned 40.4% de siste 24 timene. Diagrammet nedenfor viser den siste trenden i kryptoverdien.

Argentina Fan Token Prisdiagram

Ser ut som verdien av eiendelen har falt kraftig i dag | Kilde: ARGUSD på TradingView

Siden fan-tokens er knyttet til et bestemt lag, er det naturlig at lagets prestasjoner i sporten påvirker prisen på tokenet. Det var ikke annerledes med Argentinas ARG, ettersom nasjonens seier over Kroatia i semifinalen i turneringen tidligere i måneden førte til at aktivaen økte kraftig og satte en topp over $7.

På dagen for finalen hadde prisen gått litt ned, men den lå fortsatt rundt $6. Etter Argentinas seier over Frankrike, dumpet ARG imidlertid hardt da det falt til under $3. Siden den gang har tokenet kommet seg tilbake over $3-nivået, men er fortsatt nesten halvparten av verdien fra før finalen. Det ser ut til at Argentinas glansøyeblikk ikke var en bullish begivenhet som noen kanskje hadde forventet, og snarere var en «selg nyhetene»-hendelse.