Xavi Hernandez demonstrerte igjen ekspert i spillstyring hos FC Barcelona med denne endringen

Xavi Hernandez demonstrerte nok en gang utmerket ledelse i spillet med endringene han gjorde under FC Barcelonas spennende 3-2-seier borte på Levante i La Liga søndag kveld.

Til tross for at de ga bort tre straffer, betydde Luuk de Jongs siste gisp-heading dypt inne i pausetiden at Blaugrana klarte å oppnå sin første triumf på Estadi Ciutat de Valencia siden 2018 under tøylen til Ernesto Valverde.

Barca har hatt fire trenere siden den gang også, men det var nok en gang et skarpt bytte fra Xavi Hernandez, hans andre på fire dager, som snudde balansen i kampen da sjetongene var nede.

Torsdag, mot Eintracht Frankfurt i en inderlig Deutsche Bank Park, tapte katalanerne også 1-0 i sin Europa League-kvartfinale i første ligaoppgjør.

I andre omgang hentet Xavi inn Ousmane Dembele og Frenkie de Jong som snudde Blaugranas formuer og startet trekket som så Ferran Torres utlignet. På grunn av dette går Barca nå inn i returoppgjøret på Camp Nou denne uken med jevn balanse, og med en helt annen sinnstilstand enn de fortsatt hadde ligget bak.

Denne cameoen var nok til at paret startet i går kveld. Men igjen med Barca 1-0 bak og Levante i ferd med å skyte en andre straffe som ble bommet, målte Xavi hvordan han kunne utvide Barcas 14-kamper ubeseirede rekke til 15 og introduserte Pedri og Gavi.

På et blunk kom paret sammen for å finne Dembele som deretter fikk sin 11. assist for sesongen til kamp Karim Benzema og Lionel Messi da Pierre-Emerick Aubameyang headet sitt kryss.

Bare fire minutter senere gikk Gavi på et sensasjonelt slalåmløp på Dembeles høyre ving og plukket ut Pedri for å sette inn sitt tredje mål på fem kamper da Barca fullførte comebacket.

Dessverre betydde en tredje straffe for Levante at vertene avgjorde resultatet, men Luuk de Jongs skuddstøt ved døden gjorde at Barca dro hjem med tre poeng.

"Vi la ned en enorm innsats, men vi spilte ikke bra i første omgang," sa Xavi etter. – Vi må være selvkritiske. Vi var bedre i andre omgang, og vi har Luuk og [Marc Andre] ter Stegen som utgjør forskjellen.

«[Dette er] tre gyldne poeng for å holde oss i kampen, vi er fortsatt nummer to og vi kan ikke skli. Uten å spille bra, vant vi, konkluderte treneren.

Men det er takket være hans kloke ledelse i spillet at Barca fortsatt har en sjanse til å slå ham i La Liga og forblir favoritter på kontinentet.