USAs VM-helt Christian Pulisic tatt til sykehus for skade – men lover å spille lørdag

Topline

Den amerikanske spissen Christian Pulisic ble ført til sykehus for videre evaluering etter å ha pådratt seg et stort treff fra den iranske målvakten mens han scoret det ensomme målet i tirsdagens 1-0 seier for USA, i det som allerede blir hyllet som et av de mest kjente målene i amerikansk fotballhistorie, men fotballstjernen lovet tirsdag at han vil være klar til å spille neste kamp.

Nøkkelord

Det sier en talsmann for amerikansk fotball Forbes Pulisic ble ført til sykehuset med en "mageskade og ble skannet."

Forwarden delte en Snapchat poste fra sykehuset senere på dagen og sa: «Så f——— stolt av gutta mine, jeg er klar på lørdag, ikke bekymre deg.

Pulisic scoret kampvinnermålet i det 38. minutt av tirsdagens kamp, ​​deretter kolliderte umiddelbart med den iranske keeperen Alireza Beiranvand og gikk ned i flere minutter.

Pulisic kom tilbake til kampen kort, men virket svekket av slaget, og ble byttet ut av kampen for å starte andre omgang.

Målet var nødvendig i en må-vinne-kamp for USA, som ville blitt eliminert med uavgjort eller tap mot Iran.

Hva skal du se etter?

USA møter Nederland i en åttendedelskamp klokken 16 østlig tid lørdag.

Nøkkelbakgrunn

USA dominerte første halvdel av tirsdagens kamp, ​​med Pulisics mål som det nødvendige scoringsgjennombruddet kort før pause. Det amerikanske laget hevdet mer av en defensiv tilstedeværelse i andre omgang, og avviste bølge etter bølge av angrep da det iranske laget desperat presset på for et utligningsmål som ville ha tillatt dem å avslutte over USA i gruppe B og kvalifisere seg til 16-delsfinalen. Pulisic, 24, er allment ansett som en av de største amerikanske fotballtalentene for menn gjennom tidene. Han spiller klubbfotball for Chelsea i London, og var en del av Chelsea-laget som vant UEFA Champions League-tittel i 2021, ansett som den største prisen i klubbfotball.

Videre Reading

USA slår Iran – går videre til åttendedelsfinale i verdensmesterskapet (Forbes)

Havertz-målet: Hvordan Chelseas hensynsløse presisjon avslørte Man City-svakhet i Champions League-finalen (Forbes)