Skarp start, dramatisk avslutning lar vikinger ta førsteplassen alene

Her er fakta: Minnesota Vikings er alene på førsteplass i NFC North etter sin 29-22 seier over Chicago Bears. Quarterback Kirk Cousins ​​satte lagrekord ved å starte spillet med 17 påfølgende fullføringer. Forsvarsbacken Cameron Dantzler tok seieren ved å rive ballen ut av eks-vikingen Ihmir Smith-Marsettes armer og avslutte en Chicago-besittelse som kunne ha endt med en matchdown.

Det er en rekke ting vikingene kan feire når teamet forbereder seg på en tur til Sør-Florida for å møte et Miami Dolphins-lag som er nede på sin nr. 3 quarterback. Dette er et lag som ikke er skjebnebestemt til å gi fra seg poeng på slutten av første omgang og fjerde kvartal som flytter spillet til motstanderens favør. Det hadde vært lagets signatur i løpet av 2021-sesongen da de konsekvent feilet ting i slutt-/kampsituasjoner.

Gi æren til nybegynnerens hovedtrener Kevin O'Connell for å ha eliminert den brutale vanen. Enten det er hans vitenskapelige planlegging eller tilfeldighet, er ikke Viking lenger programmert til å gi opp på verst mulig tidspunkt – selv om de ga opp en TD til Bears med 1:08 igjen i første omgang. O'Connell demonstrerte også sin evne til å kalle seg gjennom første omgang, da Vikings spilte sin beste fotball i nyere tid ved å bygge en ledelse på 21-3 i første omgang.

Så stoppet det opp. Etter at Darnell Mooney fra Bears gjorde en sirkusfangst som ga laget hans en 39-yard gevinst på det første spillet etter den to-minutters advarselen, mistet Vikings selvtilliten. I stedet for å bygge videre på prestasjonen i første omgang som så bredmottakeren Justin Jefferson løpe fritt i Chicago-sekundæren og fange fangst etter fangst, spilte Vikings foreløpig fotball på begge sider av ballen.

Bears var i stand til å samle seg bak andreårs quarterback Justin Fields, som spilte den beste kampen i NFL-karrieren. Han fullførte 15 av 21 pasninger på 208 yards med 1 touchdown og løp også 8 ganger i 47 yards. Det var en følelse av at en kamp som klart var i seiersspalten var i ferd med å gli unna.

Den oppfatningen fikk troverdighet da Chicago PK Cairo Santos koblet til på et 51-yard field goal som ga Bears en 22-21 ledelse med 9:26 igjen. Men i stedet for å gå på en 3-and-out eller snu ballen med en kvalmende avskjæring, ledet Cousins ​​Vikings på et 17-spill, 75-yard touchdown-kjøring som tok sju minutter utenfor klokken.

Cousins ​​fullførte oppkjøringen ved å score på en XNUMX-yards sniking, og deretter traff han Jefferson med den viktige to-poengs konverteringen som ga Minnesota en syv-poengs fordel.

Cousins ​​avsluttet kampen med å fullføre 32 av 41 pasninger på 296 yards med 1 touchdown og 1 interception i tillegg til hans fremgangs-TD-løp. Han vet at laget hans gikk glipp av en mulighet til å legge bort kampen etter å ha bygget opp sin tidlige fordel.

"Vi må spille bedre gjennom kampene slik at vi kan trekke oss unna og ikke leve i disse kampene de siste to minuttene," Sa Cousins. – Det blir utfordringen fremover. Hvis vi kommer ut foran noen, hvordan kan vi bare trekke oss unna og ikke somle?»

Etter at quarterbacken satte Minnesota foran, var det mer enn nok tid igjen for Bears til å svare. Men, som tidligere nevnt, er dette ikke de samme gamle vikingene. Fields så ut til å ha Chicago på farten, men Dantzler satte en stopper for comeback-muligheten da han tok ballen ut av Smith-Marsettes hender.

Spillet skjedde ikke ved et uhell da Dantzler var veldig kjent med mottakerens vaner siden han spilte og øvde med laget i fjor. "Han er løs med ballen," sa Dantzler av Smith-Marsette. – Jeg så en mulighet og tok den.

Som et resultat klarte Vikings kampen på et storspill av forsvaret. Skol!

Er førsteplassen Viking et flott lag? Ikke ennå, men det er tegn til bedring som lover godt for fremtiden.