Spillerrangeringer og hva vi har lært

FC Barcelona gikk åtte poeng foran Real Madrid på toppen av La Liga etter å ha slått Sevilla 3-0 på Camp Nou søndag kveld takket være mål fra Jordi Alba, Gavi og Raphinha.

Her er noen spillervurderinger og hva vi lærte av uavgjort.

Marc-Andre Ter Stegen

Hadde lite eller ingenting å gjøre mesteparten av kampen, bortsett fra at han var våken på et par kontringer som ikke utgjorde noe, og måtte få Barcas spill i gang igjen når ballen ble sendt tilbake til ham. Ble så vidt testet av en sen heading etter at Barca allerede var godt foran. 7

Jordi Alba

Banket inn en nydelig ball for Raphinha etter at Busquets ble felt og hadde overtatt kapteinsbindet. Med et kvarter unna var han uheldig som ikke fant Lewandowski i feltet med et forsvart innlegg og nok en ball av ham var truende fra den resulterende corneren. Snuftet ut et farlig trekk rundt 35 minutter, da han sto i fare for å bli utsatt for et gjennomspill på høyresiden til Sevilla. En av hans sene førsteomganger var nesten et selvmål av Nemanja Gudelj, og han fortjente fullt ut åpningen rundt timen. Ga en assist for Raphinha, og vil gi Alejandro Balde mye posisjonell rivalisering på denne forestillingen. 9 – KAMPENS MANN

Andreas Christensen

Nok en solid prestasjon fra dansken som alltid er kul og sammensatt. Bidro til å spare Pedris potensielle rødmer da '8'eren mistet ballen på midtbanen i første omgang. 8

Ronald araujo

Kom nære med en heading fra en corner etter 17 minutter. Sporet godt tilbake for å blokkere en farlig Sevilla-pasning over feltet som nærmet seg pause, selv om et offsideflagg ble heist. Fikk applaus for en dobbel dykkerhodetakling på Ivan Rakitic. Kom ut til andre omgang til tross for en stygg takling og var sterk til slutten. 8

Jules Konde

Å spille høyreback lar franskmannen komme seg frem og være eventyrlysten. Han var arkitekten bak et av Barcas mest lovende trekk i første omgang, og koblet godt sammen med Raphinha, bare for at Lewandowski var for treg med å prøve å bringe Gavi i aksjon. Fant Raphinha med den lange lobbet ballen som gjorde at han kunne sette opp Gavi. 8

Sergio Busquets

Avbrutt tidlig for Franck Kessie etter en stygg tidlig felling, så han hadde ikke nok tid til å påvirke kampen. Forhåpentligvis er ikke støtet hans for alvorlig gitt Barcas fullpakkete kalender som ligger foran oss. I følge SER-kjeden, leiren hans har sagt at skipperen kan være ute i to til tre uker. N / A

Frenkie de Jong

Hadde en lys tidlig start med å kontrollere tempoet, men begynte å tape midtbanekampen i løpet av en god 10-minutters periode for Sevilla med rundt 35 under på klokken. Var bedre etter intervallet og spilte Alba inn for å assistere Raphinha. 7

pedri

Var alltid ute etter å koble sammen spill og tre gjennom den siste ballen, men var ganske anonym i første omgang. Hadde en mye bedre andre 45 og utøvde mer innflytelse på spillet. 7

Gavi

Ble levende ved å nesten gi en assist til Lewandowski i første omgang. Var sjelden på den tapende siden av luftdueller til tross for sin korte høyde. Åpnet feltet fint på ett brudd som ble avsluttet av dårlig beslutningstaking fra Raphinha. Nesten halshugget av Loic Bade, men børstet det av. Var en konstant trussel og uttellingen var hans mål etter 70 minutter, hans første i '6'-skjorten, da Raphinha fant ham ved bakre stolpe. 8

Robert Lewandowski

Hadde en rolig åpning 15 minutter før han ble brakt inn i kampen av Alba og Gavi. Nesten konverterte en headet ned pasning fra 18-åringen, men falt så av igjen til en rakett nesten gikk forbi Bono innenfor hans venstre stolpe og ble vippet bort av den marokkanske Qatar 2022-stjernen. Burde ha gjort det bedre når de fikk tømmene på et farlig trekk i slutten av første omgang og trengte å finne Gavi tidligere. Den samme logikken gjaldt et annet Alba-kryss etter intervallet. Selv om han var nærme med et sent lavt frispark, var det ikke mye å skrive hjem om. 6

Raphinha

Brasilianerens selvtillit vokser igjen når det gjelder å prøve å ta motstanderspillere, selv om han hadde liten suksess tidlig. Xavi var sint på ham da han gjorde lite ut av at Gavi åpnet opp parken på midtbanen og presset den av ham nedover høyre flanke med en halvtime unna. Kom ut for andre omgang med en fjær i steget og beveget seg mer sentralt da Konde dekket høyresiden, men igjen krysset Xavi av da han sløste bort et nytt Alba-kryss på bakre stolpe. Forløste seg selv med en smart assist for Gavi og kunne ha vært helten da han ble spilt inn over toppen kort tid etter, hvis han ikke satte i mål. Vant et farlig frispark på kanten av å få skuddet hans av, og fikk deretter målet hans motstandskraft fortjente. Ferran Torres fikk applaus. 8

innbyttere

Franck Kessie

Raske føtter og en kjølig pasning til Raphinha vakte jubel fra publikum. Avskjærte en farlig takling i sin egen utvisningsboks i en spell hvor Sevilla var det bedre laget nærmer seg pause. Gir en nydelig og smart assist til Alba med en utside av foten, og begrenset hans beste prestasjon for Barca siden han kom fra AC Milan på en gratis overgang. 8

Ansu Fati

Klarte ikke å slå mannen sin på et raskt brudd nedover venstrekanten, men hadde riktignok liten tid til å komme inn i kampen. 6

Ferran Torres

Spilte en dårlig ball inn i feltet som nærmet seg 90 minutter, som var en av få berøringer i en kort cameo. 6

Marcos Alonso, Alejandro Balde

N / A

Hva vi lærte…

Kaptein Jordi Alba kan stole på å lede troppene i Busquets fravær, men Xavi må nå bestemme seg for om han kan fortsette med sin firemanns midtbane og har luksusen av åttepunktsputen til å prøve nye ting om nødvendig.

Kessie ga ham noe å tenke på i denne forbindelse, og Raphinha uttalte sin sak for å være den faste høyrevingen og ikke la Xavi muligens bruke Gavi som en falsk en i stedet i en avvisning.

Barcas spillere har nå vant en utfordring gitt til dem av Xavi og vil nyte to dagers hvile. Etter det er det Villarreal borte om en uke.