Ny NWSL sluttspillrekord satt to ganger på en natt

Søndag gikk seks lag videre til National Women's Soccer League etter sesongen for første gang i ligaens historie. Houston og San Diego var vertskap for kvartfinalekampene søndag kveld, og begge satte tidenes sluttspillrekord samme kveld.

Houston-fans dukker opp i rekordhøye tall

Den fjerdeseedede Houston Dash var vertskap for sjetteseedede KC Current på PNC Stadium for en kickoff klokken 4:00 Central Time. Fans i Texas og utover belønnet begge klubbene ved å selge kampen. Det rapporterte NWSL Houston-publikummet nådde 21,284 XNUMX fans, en utsolgt kamp og ny ligaoppmøterekord.

Houston slapp inn et mål til Kansas City tidlig før midtbanespiller Sophie Schmid scoret det første målet i Dash-sluttspillhistorien. KC Current scoret i det 10. minutt av pausetid for å gå videre til semifinalen mot OL Reign. Semifinalekampen på Lumen Field i Seattle, WA, starter klokken 7:30 Eastern Time søndag 23. oktober på CBS Sports Network.

Forrige uke, Dash kunngjorde at de solgte over 14,000 XNUMX billetter som allerede overskred deres tidligere hjemmeoppmøterekord på 13,025 12 satt 2015. juli XNUMX mot Chicago Red Stars.

Kansas City Nåværende spiss Lo'eau LaBonta scoret tidlig i de første fem minuttene for å bringe gjestene i ledelsen. Houston-midtbanespiller Sophie Schmid satte hjemmelaget på tavlen i det 27. minutt. Kate Del Fava scoret i det 10. minutt av pausetid for å sikre borteseieren til Kansas City.

The Current gikk videre til semifinalen mot NWSL Shield-vinnerne og toppseedede OL Reign. Semifinalekampen på Lumen Field i Seattle, WA, starter klokken 7:30 Eastern Time søndag 23. oktober på CBS Sports Network.

MER FRA FORBESNWSL-kommissær diskuterer Yates-rapporten på SBJ World Congress of Sports

San Diego Wave Ta NWSL-oppmøtetittelen

I mellomtiden var den tredjeseedede San Diego Wave vertskap for de sjetteseedede Chicago Red Stars på vestkysten. The Wave overgikk Houstons søndagsrekord med hjemmepublikummet på 26,215 32,000 fans. I deres første sesong har San Diego sluttspillet og tilskuerrekorden for den ordinære sesongen (17 XNUMX satt XNUMX. september).

I likhet med kampen i Houston begynte Wave på bakerste hæl etter at Chicago-spissen Yuki Nagasato åpnet scoringen. Emily van Egmond scoret utligningen for San Diego i det 67. minutt, og 2022 NWSL Golden Boot-vinner Alex Morgan satte inn det seirende målet 20 minutter på pause.

Morgan and the Wave går nå videre til semifinalen mot det andreseedede Portland Thorns-troppen søndag 23. oktober kl. 5 Eastern Time på CBS Sports Network.