Marokko beseirer Portugal, blir det første afrikanske eller arabiske landet som går videre til semifinalene

Topline

Marokko gikk videre til semifinalen i verdenscuppen på lørdag, og beseiret Portugal 1-0 og ble det første arabiske og afrikanske landet til å ta seg til runde av fire i turneringshistorien.

Nøkkelord

Marokkos Youssef En-Nesyri scoret kampens eneste mål, og headet et innlegg fra Yahya Attiyat Allah i det 42. minutt.

Marokko, som vant nok en sjokkerende seier over Spania i kvartfinalen forrige uke, holdt ut mot Portugal selv da stjernespissen Cristiano Ronaldo kom inn i kampen like etter pause – han hadde blitt avvist fra lagets to foregående kamper.

Marokko ble også tvunget til å spille ned én person i sluttminuttene etter at Walid Cheddira fikk rødt kort i det tredje minuttet av tilleggstid, etter å ha mottatt to gule kort innen få minutter etter hverandre.

Etter lagets seier feiret fansen med flagg fra ikke bare Marokko, men også Palestina og vertslandet Qatar.

Tangent

Portugals manager Fernando Santos benket Ronaldo i starten av kampen sa «det er ikke noe problem med kapteinen vår» og at han «ikke hadde noe problem med avgjørelsen min». Etter lagets dominerende 6-1-seier over Sveits i åttendedelsfinalen tidligere denne uken, gratulerte Ronaldo, den 37 år gamle tidligere Manchester United- og Real Madrid-stjernen, lagkameratene på en Instagram poste, og kaller vinneren deres en "luksusutstilling av et team fullt av talent og ungdom" - selv om videoopptak fra kampen fikk han til å virke synlig frustrert og sa: "han haster med å underordne meg." Ronaldos erstatter, 21 år gamle Goncalo Ramos, scoret hattrick i Portugals seier over Sveits.

Hva skal du se etter?

Den forsvarende mesteren Frankrike tar imot rivalen England i den siste kampen i kvartfinalen klokken 2 ET lørdag, med vinneren som møter Marokko i semifinalen på onsdag. Argentina, som så vidt holdt ut i kvartfinalekampen mot Nederland på fredag ​​etter at det nederlandske laget tvang ekstraomganger, vil spille Kroatia, som vant sin kamp mot Brasil – et lag foretrukket å vinne turneringen – i den andre VM-semifinalekampen på tirsdag. Finalen mellom vinnerne av disse kampene er planlagt til søndag 18. desember.

Videre Reading

World Cup Shocker: Kroatia slår ut favoritt Brasil selv når Neymar binder Pelés målrekord (Forbes)

Lettelsens sukk: Argentina overlever et svimlende nederlandsk comeback for å nå semifinalene i verdensmesterskapet (Forbes)

Hva du skal se i finalen i verdensmesterskapet: Messi's Last Stand, Neymar vs. Pelé, Marokkos løp for evigheter og mer (Forbes)