Mohamed Salahs mål i Egypt kan gi Liverpool boost

Liverpool FC har ikke opplevd den mest fornøyelige starten på sesongen 2022/23. De har vunnet bare to av de fem første Premier League-kampene og har tålt dårlige resultater mot lokalrivalene Manchester United og Everton.

Stjernespilleren Mohamed Salah klarte et mål i åpningskampen for sesongen – en likevel skuffende 2-2 uavgjort mot Fulham – og scoret i 2-1-tapet mot United på Old Trafford, noe som gir ham en retur på to mål på seks kamper .

Selv om det er tidlige dager, og seks kamper er bare et lite utvalg å gå av, er målavkastningen hans rundt halvparten av det vanlige nivået for Liverpool.

Når det gjelder mål per 90 minutter i Premier League, kommer Salah vanligvis på rundt 0.60, men forrige sesong var det oppe i 0.75 og i sin første sesong i Liverpool snittet han ett mål per 90 minutter i ligaen.

Denne sesongen er Salah på 0.33 mål per 90' – langt under sine vanlige nivåer. Men dette er ikke helt opp til ham, og han er langt fra den dårligste spilleren i laget ettersom Liverpool som kollektiv har hatt en dårlig start på sesongen.

Internasjonale pauser blir ofte beklaget av klubbledere da de legger ekstra arbeidsbelastning på spillere og forstyrrer timeplanen deres når det gjelder disse ekstra kampene og reiser til og fra dem.

Liverpool-manager Jürgen Klopp vil ha vært glad for å se Salah score to ganger for Egypt i deres vennskapskamp mot Niger.

Egypt er for tiden ute etter å bygge opp igjen under den nye hovedtreneren Rui Vitória etter å ha gått glipp av vinterens verdenscup i Qatar, og den nye sjefen uttalte viktigheten av å ha Salah i sine rekker for denne samlingen og kampene mot Niger og Liberia.

"Vårt hovedmål fra den første leiren er å oppnå harmoni mellom det tekniske personalet og spillerne," sa Vitória i forkant av disse vennskapskampene.

"Jeg vil også overvåke spillere nøye, siden det å spille med landslaget er helt annerledes enn klubbnivå."

Salahs første mål mot Niger så ham motta ballen i en sentral posisjon foran forsvaret, og tok ut markøren sin med en fin bevegelse for å la ballen løpe over kroppen før han slo den utover ham.

Deretter fullførte han som vi har sett mange ganger før, før han stakk en straffe unna med overbevisning senere i kampen.

Det vil ha vært oppmuntrende for Klopp å se Salah vise en slik fingerferdighet og hurtighet i sinnet. Og han kan ha vært enda mer fornøyd med å se Vitória gi Salah fri for Liberia-kampen.

Egypt ga ut en uttalelse som sa: «De tekniske staben til det egyptiske landslaget foretrakk å hvile Mohamed Salah og Mostafa Mohamed for Liberia-vennskapskampen etter at begge deltok i forrige kamp mot Niger.»

Salah returnerer nå til Liverpool i håp om å hjelpe dem med å snu sesongen, men han trenger hjelp. Akkurat som nedgangen ikke bare har vært til ham, må restitusjonen også være en laginnsats.

En spiller med Salahs status vil ønske å vinne trofeer, ikke bare utfordre dem, og å ikke være med i verdenscupen vil bety at han håper å være på den globale scenen i klubbfotball i 2023, ideelt sett via Liverpools suksess i Champions League.

Denne nylige avslappingen for Egypt kan være akkurat det løftet han trengte for å finne sin målgivende touch, og hjelpe Liverpool å komme seg ut av denne landskampspausen i en mer positiv sinnstilstand før pausen for verdensmesterskapet senere i år.