Minnesota Vikings gjør det til 5 strake seire, men tidsplanen blir mye tøffere

Det så ut til at dette ville bli en enkel kamp for Vikings, ettersom de var vertskap for et Arizona Cardinals-lag som hadde 3-4 og hadde et av de mykeste forsvarene i ligaen.

Arizona hadde gitt fra seg 176 poeng, og det virket som om løpende Dalvin Cook og wideout Justin Jefferson ville klare å løpe fritt og enkelt inn i det andre nivået.

Ja, tilstedeværelsen av en stor-penger quarterback Kyler Murray og hans Et tak på 12.6 millioner dollar og enda større penger-wide-mottaker DeAndre Hopkins og hans 15.7 millioner dollar cap-nummer betydde at forsvaret ville bli testet. Det var imidlertid ingen grunn til å tro at Viking ikke kunne overgå denne motstanderen med relativ letthet.

En annen faktor hadde fanget øyet til Viking og deres fans. Cardinals hadde ikke slått Vikings i Minnesota siden 1977, da Jimmy Carter var president. Cardinals kalte fortsatt St. Louis hjem, og den kampen ble spilt utendørs på gamle Metropolitan Stadium. Bud Grant var fortsatt hovedtrener for Purple, mens quarterback-oppgjøret i denne 27-7 Cardinals-seieren var Fran Tarkenton vs. Jim Hart.

Det var lenge siden, og 2022-versjonen av Cardinals ga Viking alt de ønsket seg over 60 minutter. Vikingene utnyttet imidlertid to Murray-interceptions og et dempet punt som forvandlet til en Minnesota-restitusjon og gikk av med en 34-26-seier.

Vikingene kom tilbake fra sin bye-uke for å gjøre det de har gjort regelmessig gjennom Kevin O'Connells første år som NFL-hovedtrener. De spiller ikke dominerende fotball, men gjør akkurat nok for å komme av med seieren. Dette 6-1-laget er solid på førsteplass i NFC North, og de har vunnet fem kamper på rad etter tapet i uke 2 mot ubeseirede Philadelphia Eagles.

O'Connell har forkynt at laget hans gjør de små tingene som fører til seier ved å kontrollere sluttminuttene av første omgang, utføre godt i sparkespillet og holde seg unna kostbare straffer. Vikings mislyktes i alle disse områdene mot Arizona, men klarte likevel å komme unna med seieren.

Vikings var det bedre laget tidlig, men Murray kastet en 6-yard TD-pasning til Hopkins med 47 sekunder igjen av første omgang. Placekicker Greg Joseph fikk blokkert et langt field goal-forsøk i det siste spillet av omgangen, og enda viktigere, bommet på et ekstra poeng i fjerde kvartal som ville gitt Vikings en to-scores ledelse. De ble også kalt for 10 straffer som resulterte i 86 yards i tap.

Men Minnesotas suksess i den røde sonen tillot dem å overvinne disse manglene. De scoret i alle de fem mulighetene for rød sone mot Arizona, inkludert et 17-yard Kirk Cousins ​​TD-løp for å starte scoringen.

Tidsplanen blir mye tøffere fra og med uke 9-kampen deres i Washington, og svakhetene deres i forsvaret vil absolutt bli testet – hvis de ikke blir avslørt.

Etter å ha møtt befalene, reiser vikingene til Buffalo, er vert for cowboyene og følger det med hjemmekamper mot Patriots og Jets.

Den strekningen av timeplanen vil være en hanske, i hvert fall sammenlignet med hva de har møtt frem til nå i sesongen. Det vil kreve at Vikings kontrollerer klokken på slutten av første omgang og starten av andre, viser forbedring i sparkespillet og unngår straffene som skapte så mange problemer mot Arizona.

Vinnerformelen for O'Connell er etablert, og laget hans har kjøpt seg helt inn. De klarte ikke å følge den foreskrevne ruten mot kardinalene og vant likevel.

Det er et spørsmål om å komme tilbake på manus for de neste fem ukene og dra nytte av hver pause de får for å forbli et førsteplasslag – og et med store ambisjoner etter sesongen.