Messis Argentina taper mot Saudi-Arabia i sjokkerende opprør

Topline

Saudi-Arabia beseiret et Lionel Messi-ledet Argentina 2-1 i begge siders åpningskamp ved verdensmesterskapet i Qatar i 2022 på tirsdag, i den største uroen så langt, og satte en av turneringens favoritter i reell fare for en tidlig utgang.

Nøkkelord

Det saudiske laget klarte å sikre en historisk seier etter at spiss Saleh Alshehri og kantspiller Salem Aldawsari scoret back-to-back-mål i løpet av fem minutter tidlig i andre omgang.

Den argentinske kaptein Messi hadde ført laget sitt i ledelsen 10 minutter ut i starten av kampen, og scoret fra straffemerket etter at det saudiske laget innrømmet en forseelse inne i feltet.

Til tross for å opprettholde nesten 70 % av besittelsen gjennom hele kampen, ble Argentina straffet for ikke å bryte det saudiske forsvaret.

Messis håp om å endelig sikre seg et verdensmesterskap nå hviler på lagets evne til å ta seire mot Mexico og Polen, de to andre medlemmene av gruppen, som begge er rangert mye høyere enn Saudi-Arabia.

Stort antall

36. Det er antallet kamper Argentina hadde vært ubeseiret i før det sjokkerende tirsdagstapet. Nederlaget betyr at Argentina kommer ett mindre enn Italias verdensrekord på 37 ubeseirede kamper på trav.

Nøkkelbakgrunn

VM er det eneste store trofeet som har unngått Messi, som regnes som den største fotballspilleren i sin generasjon sammen med den portugisiske superstjernen Cristiano Ronaldo. Med en lang ubeseiret rekke og en revitalisert Messi som ledet dem, kom Argentina inn i turneringen som en av favorittene til å vinne. Tapet for Saudi-Arabia vil sannsynligvis bringe tilbake minner fra verdensmesterskapet i 1990, hvor de forsvarende verdensmesterne Argentina, da ledet av Diego Maradona, ble lamslått av Kameruns 1-0-seier over dem i sin første kamp i turneringen.