Messi vinner første verdenscuptittel da Argentina slår Frankrike i straffespark

Topline

Lionel Messi ledet Argentina til VM-tittelen i en spennende kamp mot Frankrike som endte med straffespark etter uavgjort 3-3, etter et hattrick med mål av Frankrikes Kylian Mbappé som ikke var nok til å motvirke den argentinske legendens jakt på trofeet .

Nøkkelord

Den spennende kampen, der Argentina dominerte Frankrike den første timen med en 2-0-ledelse, ble en neglebiter fra det 80. minutt da Frankrikes Kylian Mbappé scoret to mål på under to minutter.

Uavgjort 2-2 endte ordinær tid, og sendte kampen inn i ekstraomganger hvor Messi scoret sitt andre mål, for å gi laget hans en 3-2 ledelse over Frankrike.

Mbappé skulle imidlertid ikke overgås: sportens neste store ting scoret et tredje mål – og ble den første spilleren som noen gang scoret et hattrick i VM-finalen – og utlignet kampen igjen til 3-3, og sendte det til straffespark. , der Frankrike gikk glipp av to forsøk, og ga Argentina tittelen.

Før kampen hadde Messi, sportens største legende og blant dens mest dekorerte spillere, ennå ikke vunnet en VM-tittel da han passerte sin 35-årsdag og nærmet seg den typiske pensjonsalderen for profesjonelle spillere.

Nøkkelbakgrunn

Messi – ansett som den største i sin generasjon – var oppe mot et fransk angrep ledet av 23 år gamle Kylian Mbappé, av mange ansett for å være den argentinske stjernens arving tilsynelatende som verdens beste spiller. Messi og Mbappé kom inn i finalen som de felles lederne av turneringens målscorelister med fem mål hver i tillegg til henholdsvis tre og to assist. Med denne seieren har Messi nå vunnet alle store trofeer innen fotballsporten. Tvillingmålene for den argentinske talismanen vil også langt på vei utdrive spøkelsen til en skuffende prestasjon i 2014-finalen der Argentina tapte for Tyskland 0-1 etter at han bommet en mulighet til å score kort tid etter pause. Resultatet betyr også at ingen lag har vunnet rygg-mot-rygg-VM siden Brasil-laget i 1962 ledet av legendariske Pele.