Lewandowski vinner FIFA Men's Player Of 2021 Award, og slo Messi og Salah

Det vil være en følelse av tilfredshet for Robert Lewandowski og Bayern München. Måneder etter at den kontroversielle gikk glipp av Ballon d'Or, ble den 33 år gamle polske forwarden tildelt prisen FIFA The Best Men's Player of 2021.

"Alt som skjedde i fjor, Bundesliga-rekorden, ville jeg aldri ha våget å drømme om," sa Lewandowski under FIFAs virtuelle galla mandag kveld. «Hvis du hadde fortalt meg det for noen år siden, hadde jeg ikke trodd det. Dessverre er ikke Gerd blant oss lenger. Men jeg kunne ikke ha gjort noe av dette uten ham.»

Tildelt til den beste spilleren mellom oktober 2020 og august 2021, gis FIFA-prisen til spilleren som fikk flest stemmer av kapteinene og trenerne for alle landslag, en journalist fra hvert FIFA-medlemsland og en fanstemme.

Lewandowski dominerte de tre første kategoriene, og endte klart foran andreplasserte Lionel Messi. Messi vant imidlertid fanstemmen, og vant 708,206 353,714 poeng - Lewandowski hadde XNUMX XNUMX. Liverpool-spissen Mohamed Salah ble nummer tre.

"Det er velfortjent for ham - som jeg har nevnt for alle andre mulige personlige titler," sa Bayern Münchens hovedtrener Julian Nagelsmann i en klubberklæring. «Det er alltid fortjent for ham fordi han gjorde det så bra de siste par sesongene i Bundesliga. Han gjør det også denne sesongen og ytterligere tre mål (mot 1. FC Köln). Han elsker disse situasjonene når han kan få ballen i nummer 10, gi den ut til vingen, og deretter følge ballen inn i boksen. Han er veldig farlig, med begge føtter, med hodet – på slutten er det tre mål igjen – viktig for oss og viktig for ham.

De tre målene mot Köln brakte Lewandowskis måltall opp til 300 mål i Bundesliga. Bare tidligere Bayern München-spiss Gerd Müller har scoret flere (365 mål). Lewandowski er den andre Bundesliga-spilleren i historien som når referansen på 300 mål.

Den målsettingen er nå ikke lenger uoppnåelig for 33-åringen, som bare blir bedre og bedre som en gammel vin. Til tross for rykter fremstår Lewandowski som komfortabel i München og har scoret 23 mål på 19 kamper i Bundesliga denne sesongen (1.21 mål per kamp). I det tempoet ville Lewandowski bare trenge ytterligere 53 kamper for å bryte Müllers målrekord i Bundesliga gjennom tidene.

Basert på mål per kamp er Lewandowski allerede av den legendariske Müller. Mens Müller har scoret hvert 105. minutt gjennom hele Bundesliga-karrieren, har Lewandowski scoret hvert 99. minutt.

Det ville vært den siste rekorden i Lewandowskis karriere. Forrige sesong, og innenfor den aktuelle perioden for FIFA-prisen, brøt Lewandowski Müllers målrekord for én sesong med 40 mål ved å score i siste minutt av Bayerns siste Bundesliga-kamp for sesongen mot FC Augsburg (5-2).

Med alle disse rekordene i tankene, både nåværende og fremtidige, er det bare en konsekvens at Lewandowski ble tildelt FIFA-prisen for beste herrespiller i 2021 av FIFA. Det veier også litt opp for tapet på Ballon d'Or i 2020, da France Football valgte å ikke dele ut trofeet, og i 2021 da Messi slo ut den polske spissen.

Manuel Veth er verten for Bundesliga Gegenpressing Podcast og Area Manager USA på Transfermarkt. Han har også blitt publisert i Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA og flere andre utsalgssteder. Følg ham på Twitter: @ManuelVeth