Kemba Walker skrur klokken tilbake i første start med Dallas Mavericks

Dallas Mavericks gamblet da de signerte Kemba Walker i slutten av november. Den tidligere firegangs All-Star, med en historie med kneskader, var ute av ligaen. Men Dallas var desperat etter en komplementær point guard, og Walker var tilgjengelig.

Lørdag kveld i Cleveland, den andre natten av en back-to-back med tre startere ute, fikk Walker sin første virkelige mulighet til å spille. Mens Mavericks kom til kort i et overtidstap på 100-99 mot Cavaliers, startet Walker kampen, spilte betydelige minutter og viste glimt av den vakt han en gang var.

«Jeg følte meg ganske bra. Vi får se hvordan jeg føler meg i morgen, sa Walker til media etter kampen. "Det er lenge siden. Jeg følte meg veldig bra der ute, veldig bra."

Walker gikk tempoet i Mavericks hele natten, og spilte nesten 42 minutter. Han avsluttet kvelden med 32 poeng, fem returer og sju assists mens han koblet på 12 av sine 25 skudd. Hans største skudd i spillet kom med 3.5 sekunder igjen av fjerde kvartal, med Dallas bak med to.

Med Cavaliers' senter Jarrett Allen som voktet ham på høyrekanten, gjorde Walker noen crossover-driblinger og kom lett av Allen. Han hadde en klar vei til kanten på det tidspunktet og la ballen inn for å utligne kampen på 96. Bøtten hans ville til slutt tvinge overtid.

"Jeg syntes Kemba gjorde en utrolig jobb med å styre angrepet, involvere gutter, legge press på forsvaret deres," sa Mavericks hovedtrener Jason Kidd. "Han fikk ballen sent, kom til straffekastlinjen."

Før lørdag kveld hadde Walker dukket opp i bare to kamper siden han begynte i Mavericks, og spilte litt mer enn 32 minutter totalt og scoret 14 poeng. Hans 32-poengs utbrudd var det meste han har scoret i en kamp siden 23. desember 2021, da han tapte 44 poeng på Washington Wizards som medlem av New York Knicks.

"Jeg gjør egentlig bare det jeg blir bedt om," sa Walker. «Det er det jeg er her for, for å fylle en hvilken som helst rolle de trenger meg til å spille. Hver gang jeg heter navnet mitt, prøver jeg bare å være klar.»

Walker var klar lørdag kveld. Hvorvidt prestasjonen hans er nok til å garantere mer spilletid er opp til Kidd å avgjøre, men i det minste for én natt klarte Walker å skru klokken tilbake, levere en imponerende prestasjon og få Mavericks' gamble til å se verdt risikoen.