Joey Logano omfavner veteranrollen i mesterskapskampen

Joey Logano er bare 32 år gammel, men han er veteranansiktet til de fire førerne som kjemper om et Nascar Cup Series-mesterskap denne søndagen på Phoenix Raceway.

Logano er inne i sin 14. fulltidssesong i Nascars fremste divisjon, og han har som mål å vinne sitt andre mesterskap. Ikke bare er han trygg på Team Penske-lagets evne til å vinne på søndag, men han innser at han har en fordel over 2020-mesteren Chase Elliott, Christopher Bell og Ross Chastain.

"Jeg tror vi kommer til å vinne," sa Logano, som befestet sin plass i Championship 4 med seier på Las Vegas Motor Speedway 16. oktober. "Vi feirer ikke det faktum at vi er i Championship 4. Vi ønsker å feire når vi er mestere."

Logano er den eneste føreren i Championship 4 som har sikret seg sin plass for Phoenix foran forrige helgs løp på Martinsville Speedway. Hans tre konkurrenter visste ikke om de ville konkurrere om mesterskapstrofeet før det rutete flagget vaiet søndag kveld.

Fordelen går til Logano. Han forklarte.

«Umiddelbart, mandagen etter Vegas, la vi planen for hvordan vi skal vinne (på Phoenix),» sa Logano. "Hva er de tingene vi trenger å snakke om i løpet av de neste to og en halv ukene, å gjennomføre planen vi har satt sammen, hvordan vi kan gjøre bilen vår bedre og sørge for at teamet er klart."

Bare 16 førere har vunnet to eller flere Nascar Cup Series-mesterskap, og den siste som gjorde det var Kyle Busch i 2019, som for øyeblikket er den eneste føreren i feltet med flere titler. Logano vant mesterskapet i 2018, men han tror at hans 506 karrierestarter er forskjellen denne gangen.

De tre førerne som kjører mot Logano for mesterskapet har samme mengde erfaring til sammen som han. Elliott har syv fulle sesonger under beltet, Chastain har fire og Bell har tre.

For bare åtte år siden var Logano det unge, uerfarne ansiktet i mesterskapskampen. Han gikk inn i sitt første mesterskap 4 etter år med å ha blitt utpekt som en av de beste utsiktene i sportens historie. Han fikk til og med kallenavnet "Sliced ​​Bread" av Nascar Hall of Famer Mark Martin fordi han var det beste noen noensinne har sett i utviklingsdivisjonene.

Det tok Logano flere sesonger og en overgang fra Joe Gibbs Racing til Team Penske for å styrke sin status som en fremste racer. Siden han begynte i Penske i 2013, har Logano 28 seire, inkludert Daytona 2015 500. Han vant en karriere-high seks løp i 2015.

"Det er hyggelig å være rundt så lenge jeg har vært," sa Logano. «Jeg kan bruke den erfaringen til min fordel. Jeg er fortsatt 32 år gammel. Det er et fint sted å være i, og det er et unikt sted å være i. Det er ingen annen konkurrent som har så mange runder som meg og er ganske ung. Det er noe å bruke til vår fordel denne helgen.»

I år har Logano tre seire (Darlington, Gateway og Vegas) under beltet og 16 topp 10. Det har bare vært et gjennomsnittsår for 2018-mesteren, som hadde en gjennomsnittlig finish på 10.7 den sesongen.

Mens Logano forbereder seg til årets siste løp, har han brukt USA Networks Nascar-dokumenterier Løp om mesterskapet å lære om sine jevnaldrende.

"Det er interessant for meg selv som en konkurrent å sitte og se på det," sa Logano. «Jeg kan se hvordan konkurrentene mine forbereder seg til et løp og hvordan deres ukentlige liv er. Det har vært interessant å se.

«Jeg vet ikke om det er noe jeg kommer til å bruke mot dem, men det er interessant å se hvor forskjellige livene våre er. Jobbene våre er de samme, men livene våre kunne ikke vært mer forskjellige.»

Og for å toppe det, er Logano så trygg på tittelhåpet at han allerede tenker på hvordan han kan feste enda hardere enn etter sitt første mesterskap.

Logano sa: "Forhåpentligvis er det like bra andre gang."

Nascars mesterskapsløp på Phoenix begynner søndag 6. november kl. 3 ET. på NBC.