Inter Milan er glade for å ha Romelu Lukaku tilbake, og de vil trenge ham

Det var feststemning inne i San Siro, men det var noe Inter-fansen manglet, noe de ikke hadde opplevd på en stund og lengtet etter.

Inter var 3-0 opp mot Viktoria Plzen i Champions League og gikk videre til 16-delsfinalen i konkurransen for andre år på rad, og slo Barcelona ut av det som var en veldig vanskelig gruppe.

Bayern München hadde stormet foran, og de fleste følte det var mellom Inter og Barca å se hvem som skulle klare seg sammen med tyskerne. Til slutt tok Inter over katalanerne i sine kamper mot hverandre, og vant i Milano før de spilte ut en klassisk 3-3 uavgjort på Camp Nou som Inter egentlig burde ha vunnet.

Uavgjort betydde at alt de trengte var en seier mot de tsjekkiske mesterne for å komme videre.

Mål fra Henrikh Mkhitaryan og et skudd fra Edin Dzeko hadde satt kampen på senga av de 66.th minutt, derav den karnevalaktige atmosfæren i utsolgte Giuseppe Meazza.

En runde med applaus kunne høres tidlig i andre omgang da Romelu Lukaku løp ned langs sidelinjen for å varme opp. Den belgiske spissen hadde ikke spilt for Inter siden slutten av august, da han pådro seg en hamstringskade som har holdt ham ute i over to måneder.

Lukaku hadde vært Inters store signering i fjor sommer, og brakte den 29 år gamle spissen tilbake etter sin ensomme sesong i London. Selv om det bare er en låneavtale, betydde det faktum at han kom tilbake, i tillegg til at Inter beholdt alle sine toppstjerner, at presset nå var på Simone Inzaghi for å levere.

Men Lukakus tidlige skade forringet feel-good-faktoren rundt Inter i en periode, og formen deres tidlig i sesongen har vært ustabil. Det strenge forsvaret som ikke har gitt bort mange mål de siste to sesongene har smuldret opp i denne.

Lautaro Martinez, Lukakus partner-in-crime under Scudetto-seieren 2020/21, gikk gjennom nok en av sine ufruktbare trolldom foran mål, og argentineren fant ikke nettmaskene på åtte kamper i september og oktober.

Det har vært Dzeko som har tatt opp målbyrden for Inter i fraværet av Lukaku og Martinez, og bosnieren scoret seks ganger i løpet av de to første månedene. Dzeko, som ble hentet inn som erstatter for Lukaku for to somre siden, men da ble sett på som hans understudy i lys av hans comeback, har vært en av Inters beste utøvere.

Så da minuttene tikket ned inne i San Siro, ønsket Inter-fansen å se Lukaku. Likevel ble de tvunget til å vente av Inzaghi, som til slutt brakte ham videre med bare 10 minutter igjen. Lukakus forhold til ultrasene er ikke helt løst, men han fikk en varm mottakelse da han entret banen.

Lukaku var desperat etter et mål, og det tok ikke lang tid før han fant nettet, selv med minimalt med tid på klokken. Med Plzen leiret på kanten av sitt eget område, tok Nicolo Barella besittelse av ballen og matet den inn i føttene til Lukaku, som var i periferien av feltet og med ryggen mot mål.

Lukaku snudde inn på banen og gikk videre til Joaquin Correa, som så hvor Lukaku skulle og ventet til det perfekte øyeblikket for å slippe ham gjennom. Lukaku hadde brutt gjennom linjene til Plzen-forsvaret og fyrte av et førstegangsskudd som fløy ned i hjørnet. Lukaku hadde sitt mål, og nattens arbeid var fullført.

Lukaku og Inter-fansen hadde fått det de kom for: tre poeng, kvalifisering og returen til stjernespissen.

Lukakus retur vil være en enorm bonus for Inter, og til tross for formen til Dzeko, tilbyr Lukaku mer en trussel bak, til tross for at Dzeko er teknisk overlegen.

Dessuten kunne Lukakus retur ikke vært bedre timet, med Derby d'Italia i horisonten. Inter startet sesongen som en av favorittene til å vinne Scudettoen, men Napolis flygende start, i tillegg til Inters svake, betyr at Inzaghis side har mye å jage å gjøre.

Før pausen til VM har de også en tøff kamp borte i Bergamo mot Atalanta. Skulle de vinne alle de tre gjenværende kampene i Serie A, kan de fortsatt være i tittelkampen, med Napoli for øyeblikket åtte poeng unna og ser ustoppelig ut.

Men foreløpig er Lukaku tilbake, og Inter har Champions League-fotball i 2023.