Tyskland fortsetter å forbedre seg under flick, men uavgjort 1-1 mot England fremhever mangler

I 60-65 minutter var det hele Tyskland mot England. Men bunnlinjen blir nok en uavgjort mot en toppside for Tysklands hovedtrener Hansi Flick. Fortsatt ubeseiret etter 11 kamper, har Flick ennå ikke slått et av de store lagene med Tyskland.

Uavgjort 1-1 mot England er bare det siste eksempelet på at Tyskland, selv om det er enormt forbedret, fortsatt har arbeid å gjøre foran VM i 2022 i Qatar. Ved å starte kampen med en progressiv 3-4-2-1, så Die Nationalmannschaft alltid mer sannsynlig ut til å score i første intervall og sikret til slutt ledelsen etter at Joshua Kimmich fant Jonas Hofmann med en perfekt ball i feltet (50').

Tyskland presset på og lette etter et sekund som ville ha satt kampen unna. Jamal Musiala, som spilte ved siden av Thomas Müller i en blandet nummer 8/10-rolle og vingbacken David Raum, imponerte spesielt.

Musiala, som også kunne spilt for England, sørget for både stabilitet og kreativitet for Tyskland. Raum viste i mellomtiden en imponerende arbeidstakt på venstre flanke, og kryssene hans var et konstant problem for Englands backlinje.

"Vi spilte en flott kamp, ​​men belønnet ikke oss selv," sa Flick etter kampen. «Vi kunne sannsynligvis ha scoret et sekund, men vi spilte mot England med et imponerende angrep. Imidlertid viste vi frem den typen fotball vi ser for oss å spille.»

Det var utvilsomt sant, de første 60 til 65 minuttene. Faktisk kan du nesten trekke en direkte parallell mellom at Musiala kom ut for Werner og at Tyskland mistet stabiliteten mot Three Lions. 19-åringen fullførte 16 av sine 19 pasninger (84 % fullføringsgrad) og skapte flere sjanser i løpet av første omgang.

Så i andre omgang var det flere tilfeller der den unge Bayern-stjernen var i stand til å generere angrep, vinne ballen på egen banehalvdel og flytte laget raskt fremover. Ikke alt Musiala gjorde ble til gull den kvelden, men han viste tydelig sitt enorme potensial, og frafallet var tydelig når han var borte.

I Timo Werner, Leroy Sané og Serge Gnabry hentet Flick tre spillere som først og fremst var komfortable på vingen, noe som hemmet Tysklands evne til å spille raskt gjennom midten. Disse byttene ble verre da Leon Goretzka kom inn for Thomas Müller.

Som et resultat klarte England å finne en vei tilbake i kampen og fant til slutt en utligning etter at Harry Kane ble felt inne i feltet. De engelske kapteinene gikk opp og konverterte enkelt.

"Vi viste noen gode bevegelser, var veldig aktive og aggressive og skapte sjanser på denne måten," sa den tyske midtbanespilleren Ilkay Gündogan etter kampen. «Det er aldri mulig å holde England ute av kampen helt, men vi var fortsatt det dominerende laget. Derfor er det litt skuffende å slippe inn en sen utligning.

Men for Flick og teamet hans er det en viktig lærdom her. Mens Tyskland har forbedret seg under Flick, må Die Nationalmannschaft bli bedre mot mer fremtredende navn. Trenerteamet må reagere bedre i viktige øyeblikk og la unge Musiala; fullfør et spill...

Manuel Veth er verten for Bundesliga Gegenpressing Podcast og områdesjef USA kl overgangsmarkedet. Han har også blitt publisert i Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA og flere andre utsalgssteder. Følg ham på Twitter: @ManuelVeth