Gareth Bale og USA blir mer kjent etter uavgjort i Wales verdensmesterskap

USA blir stadig mer kjent med stjernekvaliteten til Gareth Bale. Den 33 år gamle walisiske fotballlegenden har nå markert seg på den største scenen av dem alle ettersom målet hans i andre omgang sikret uavgjort for Wales i verdenscupåpningen mot USMNT.

Hans siste bidrag for landslaget hans kommer bare måneder etter at han flyttet til Los Angeles for å spille for Major League Soccer-siden LAFC, som han nylig hjalp til med å vinne et MLS-mesterskap.

Bale blir global, hvis han ikke allerede var det. Som mange legender innen europeisk fotball før ham, ser han slutten på spilledagene i Nord-Amerika. Hans Wales-lag blir trukket i samme gruppe som USA i verdensmesterskapet vil bare øke profilen hans i regionen.

Og selv om head-to-head-kampen mellom de to nasjonene nå er spilt, kan Bales prestasjoner i påfølgende kamper mot de andre lagene i gruppen, England og Iran, fortsatt påvirke USMNTs sjanser til å kvalifisere seg til knockout-fasen.

England brøt forbi Iran med en overbevisende 6-2 seier i gruppe Bs andre tidlige kamp. Gareth Southgates side vil være favoritter til å toppe nevnte gruppe, men i Bale har Wales en spiller som kan produsere et øyeblikk, eller øyeblikk, for å beseire et hvilket som helst lag.

Han var imidlertid relativt stille i første omgang mot USA. Av de to spillerne som startet i angrep, bestemte Wales hovedtrener Robert Page at det ville være Daniel James å gjøre plass ved pause da han endret tilnærming, og hentet den 6-fot-5 målmannen, Keiffer Moore.

Bare på første omgang kunne det like gjerne vært Bale som gjorde plass for den ruvende spissen. Mellom dem hadde de to walisiske startangriperne bare 31 berøringer i første omgang - James 15 og Bale 16.

Men Bale å være på banen byr på potensiale. Et potensielt øyeblikk i et spill fra en spiller som har samlet en samling trofeer gjennom karrieren, mange av dem takket være hans egen individuelle dyktighet i viktige øyeblikk.

Han demonstrerte sist dette på LAFC, og hjalp dem med å vinne MLS-cupen takket være et utlignende mål på vei hjem dypt inn i pausetid i tilleggstid mot Philadelphia Union. LA-laget vant straffesparkkonkurransen.

Det eneste overraskende var kanskje at han ikke tok straffe i den straffekonkurransen. LAFC vant den innen fire spot-spark, så kanskje Bale var nede for å ta den vanligvis viktige femteplassen.

Han ble imidlertid pålagt å ta en straffe i dette VM-oppgjøret.

Bales ankomst til MLS tidligere i 2022 ga en ekstra dimensjon til spillet. Han var en av bare to spillere i startoppstillingene som spilte klubbfotballen sin i den amerikanske hjemligaen, den andre var USMNT-forsvarer Walker Zimmerman.

Paret av Zimmerman og Tim Ream – som spiller sin klubbfotball i England for Premier League-laget Fulham – kan ta litt æren sammen med deres trener Gregg Berhalter for Wales' ineffektivitet i første omgang.

Hastigheten til James var ikke et problem til tross for at USA til tider opererte med en høy forsvarslinje. Dette var på grunn av forventningen til midtstopperparet, men også USAs evne til å bryte ting opp på midtbanen, selv om det betydde at de ga bort en og annen feil eller fikk det merkelige gule kortet.

Tim Weah ga USA ledelsen i første omgang via en utmerket avslutning fra Christian Pulisics like gode gjennomspill, men de to MLS-spillerne braket sammen i andre omgang, med Zimmerman som brakte Bale i området for å slippe inn en straffe.

Det er noen ganger en uro rundt spillere som har vunnet straffen som trapper opp for å ta den, men det var ingen tvil om hvem som skulle ta ansvaret for Wales.

Den amerikanske målvakten Matt Turner stupte riktig vei og fikk til og med en hånd til ballen, men dette tjente bare til å ytterligere demonstrere hvor kraftig og overbevisende spot-sparket fra Bale var da det raket inn i nettmaskene.

Wales hadde en rar sjanse i andre omgang, akkurat som USA hadde i den første. Ikke minst da Bale hadde ballen rundt halvveislinjen med Turner ute av målet, for så å bli felt av Kellyn Acosta før han kunne prøve å finne det tomme målet. Uavgjort var til syvende og sist et rettferdig resultat mellom to likestilte lag.

For Bale var det business as usual. Om noe var det et relativt begivenhetsløst spill etter hans standarder, men han vil være ansiktet utover alle rapportene fra dette spillet over hele verden.

Spesielt i hans nye hjem i klubbfotballen, USA, som bare vil bidra til å øke den allerede høye profilen til denne stadig mer kjente fotballstjernen.