Frankrikes Mbappé scorer to ganger på to minutter for å gi Argentina 2-2 med minutter å spille

Topline

Frankrikes Kylian Mbappé scoret to mål på under to minutter for å utligne Argentina 2-2 med under 10 minutter igjen å spille i verdenscupfinalen, i en spennende jakt på sportens største tittel.

Nøkkelord

Frankrikes Kylian Mbappé scoret Frankrikes første mål i det 80. minutt av kampen og fulgte det med et nytt mål i kampene i det 82. minutt, og overveldet stadion i Qatar.

Kampen ble dominert av Argentina nesten i sin helhet: Messi fikk Argentina på tavla i det 23. minutt etter å ha omsatt en straffe etter at lagkamerat Angel Di María ble snublet av Frankrikes Ousmane Dembélé inne i feltet.

I det 36. minutt utvidet Di María ledelsen til Argentina med en klinisk avslutning fra innsiden av feltet etter to raske pasninger fra midtbanen.

Etter å ha blitt tvunget på bakfoten av Argentinas angrepsglans, ble Frankrike tvunget til å gjøre to tidlige bytter i selve første omgang – og byttet ut Dembélé og Olivier Giroud med Marcus Thuram og Randal Kolo Muani.

Nyheter Peg

Messi – ansett som den største i sin generasjon – står overfor et fransk angrep ledet av 23 år gamle Kylian Mbappé, av mange ansett for å være den argentinske stjernens arvtaker som verdens beste spiller. Messi og Mbappé kom inn i finalen som de felles lederne av turneringens målscorelister med fem mål hver i tillegg til henholdsvis tre og to assist. Argentinske fans håper på en sterk oppvisning fra Messi – som har vunnet alle andre store trofeer i spillet. Den argentinske talismanen vil også ønske å overvinne skuffelsen over å tape 1-0 for Tyskland i 2014-finalen, hvor han bommet på en mulighet til å score kort tid etter pause. Historien lokker også for det franske laget og Mbappé som forsøker å bli det første laget på seks tiår som vinner rygg mot rygg verdensmesterskap – en bragd sist oppnådd av Peles Brasil.