Europa League sluttspillresultat, spillerrangeringer, hva vi lærte

FC Barcelona tok imot Manchester United i en andre omgang i Europa League-sluttspillet torsdag. Her er resultatet, noen spillervurderinger og hva vi lærte av uavgjort.

Manchester United 2 – 1 FC Barcelona

Fred, 47′ Lewandowski, 18′

Antony, 73′

Manchester United vinner 4-3 sammenlagt og går videre til 16-delsfinalen.

Marc-Andre ter Stegen

Gjorde en tidlig viktig stopp fra Bruno Fernandes, men var lite han kunne gjøre med begge målene fra United. 7

Alejandro Balde

Fanget ut av Fernandes da portugiseren nesten sørget for 1-0 tidlig, men forbedret seg gradvis på vei fremover. Vant straffen Lewandowski konverterte og mange hyllest for en upåklagelig første omgang. Etter pausen kunne han få skylden for sin plassering på Fred og Antonys mål, men det kunne andre også. 6

Andreas Christensen

Hadde en jevn første omgang og var avgjørende for å sette Antony av skuddet i andre omgang da unggutten så ut til å bringe United foran. Før han til slutt gjorde det, altså. 7

Ronald araujo

Fantastisk omgang med Marcus Rashford hver gang Europas formmessige spiss headet sentralt i første omgang. Kunne ikke gjøre noe for å stoppe strømmen da United tok over i hans 100. klubbopptreden. Laget en stor utfordring som nærmet seg 80 minutter for å stoppe underskuddet. 7

Jules Konde

Fikk en skremsel med et minutt ned etter at Luke Shaw tråkket på foten hans. Håndterte Rashford mye bedre på høyrebacken enn i den første etappen, men var i utgangspunktet litt bortkastet med pasningen oppover banen. Nesten førte Barca 2-1 med en fantastisk heading David De Gea tippet over stanga. 6

Franck Kessie

Prøvde å la Casemiro få vite at han var der, men felte brasilianeren innen 10 minutter i et farlig område. Var alltid fysisk når det trengtes, men la de grove greiene bak seg for å komme i forkant i en avansert angrepsrolle. Alltid koblet sammen spillet i sin beste prestasjon i en Barca-skjorte så langt i første omgang. Testet De Gea i andre omgang fra kanten av feltet, men falt av, det samme gjorde Barca i det hele tatt. 7 – KAMPENS MANN

Sergio Busquets

Kom tilbake fra skade, og selv om de ofte gikk forbi, gjorde de utmerkede taklinger i første omgang midt i parken når det var nødvendig med ekspert posisjonsbevissthet. Jo mindre det ble sagt om starten av andre omgang, jo bedre da han begynte å bli oversvømmet av Fred og Casemiro. 6

Frenkie de Jong

Forsvarte seg godt i første omgang og dekket for slike som Balde da de ladet høyt oppe. Begynte å samle opp latterlige pasninger, dueller og driblingstatistikk for å vise hvorfor United ønsket ham så sterkt i sommer. Startet slappt i andre omgang og må kanskje ta litt av skylden for Freds utligning. Men som den eneste midtbanespilleren som sporer tilbake, ville det vært hardt. Var alltid der mens United angrep, da det var deres tur til å dominere i andre omgang. 7

Sergi Roberto

Plassert i den falske venstrekantrollen som vanligvis er bebodd av Gavi på laglisten. Kom mer sentralt, og mens han manglet ungguttens tempo, prøvde han å matche intensiteten ved å alltid prøve å presse og spore tilbake. Uten tvil den beste spilleren i første omgang sammen med Kessie, og plukket opp et gult i de første 10 minuttene av den andre for sin del i en duell mellom begge lag. Avbrutt for Ferran Torres på 70 minutter. 7

Robert Lewandowski

Gjorde ingenting før straffen som førte Barca 1-0 og litt etter. Fluffte en sjanse til å utligne på overtid. Generelt sett, nok en bekymringsfull opptreden i hans repertoar etter verdensmesterskapet. 5

Raphinha

Skjærte inn på kanten av feltet med sin første berøring i kampen, men klarte ikke å holde skuddet nede. Det kunne han heller ikke når han lenket godt til Roberto nærmer seg pause. Musklet av ballen av Fernandes i oppbyggingen til Antonys mål som gjorde 2-1 og brakte ut for Ansu Fati raskt etter. 5

Hva vi lærte

Uansett hvem som er tilgjengelig, skadet eller suspendert, er fire midtbanespillere med én ren kantspiller helt klart veien å gå for Xavi.

Med Pedri og Gavi ute, var erstatterne deres i Kessie og Roberto de beste spillerne i første omgang da Barca fullstendig dominerte vertene sine.

De kom imidlertid litt trege ut for andre '45, og lot United komme tilbake til kampen uten å ta kontroll over det igjen selv da de ble mobbet av PremierPINC