Brasil slår ut Sør-Korea 4-1 for å gå videre til kvartfinale

Topline

Brasil slo Sør-Korea ut av verdenscupturneringen mandag for å gå videre til kvartfinalen, og markerte den åttende gangen på rad det mest suksessrike laget i verdenscuphistorien har kvalifisert seg til runden.

Nøkkelord

Brasils Vinicius Junior scoret mot Sør-Korea bare sju minutter ut i første halvdel av kampen, fulgt av Neymar med straffespark og mål av Richarlison og Lucas Paqueta.

Neymar, med 77 mål med Brasils landslag, trenger bare ett til for å gi den brasilianske fotballegenden Pele tittelen landets mestscorende all-time (7 av disse målene var under et verdensmesterskap).

Selv om Sør-Koreas backlinje slet med å forsvare seg mot Brasils angrep, scoret Seung-Ho Paik i andre omgang for å bringe stillingen til 4-1 ved full tid.

Overraskende fakta

Brasil har vunnet fem verdensmesterskap, det meste av noe land i turneringshistorien.

Hva skal du se etter?

Fredag ​​møter Brasil i kvartfinalen mot Kroatia, som gikk videre til neste runde etter å ha beseiret Japan 3-1 på straffe etter uavgjort 1-1. Hvis Brasil beseirer Kroatia, vil de møte vinneren av fredagen mellom Argentina og Nederland i semifinalen.

Nøkkelbakgrunn

De 11 lagene som gjenstår i turneringen mandag er Brasil, Nederland, Argentina, Frankrike, England, Kroatia, Brasil, Marokko, Spania, Portugal og Sveits. USA var slått ut av Nederland på lørdag. Kroatia, Nederland, Argentina, England og Frankrike har allerede sikret seg plassene sine i kvartfinalen i turneringen, og de seks gjenværende troppene skal konkurrere om de tre gjenværende plassene. Verdenscupfinalen skal etter planen finne sted søndag 18. desember.

Stort antall

$ 440 millioner. Det er hvor mye inn premiepenger FIFA vil gi ut til de 32 landslagene som konkurrerte i verdensmesterskapet, inkludert $42 millioner til vinneren.