Bayern München avslutter Bundesliga-resultatskrisen med 4-2 seier over Wolfsburg

På papiret har Bayern München avsluttet minikrisen etter verdensmesterskapet. Rekordmeister slo Mainz midtuke 4-0 i DFB Pokal og, enda viktigere, avsluttet de tre kampene på rad 1-1 uavgjort med en 4-2 seier over Wolfsburg.

På overflaten er resultatkrisen over. Men triumfen over Wolfsburg viste også mange mangler som en mer effektiv motstander kanskje hadde bedre utforsket. Ifølge Bundesliga.com ledet Wolfsburg xG 2.71 til 0.68.

Ikke overraskende var Bayern-hovedtrener Julian Nagelsmann enig i at laget hans kanskje hadde vært litt heldig søndag kveld. "Seieren var avgjørende," sa Nagelsmann til media etter kampen. "Vi scoret tre mål fra de tre første sjansene, noe som gjorde det lettere for oss."

De tre målene av Kingsley Coman (9' og 14') og Thomas Müller (19') så ut til å ha drept kampen tidlig, men et mål i slutten av første omgang av Jakub Kaminski åpnet døren for Wolfsburg. Så i det 54. minutt ble Joshua Kimmich utvist med et andre gult kort.

"Vi var for avslappede etter 3-0 og tillot Wolfsburg tilbake i kampen," sa Nagelsmann. Det var bare takket være et stykke individuell magi av Jamal Musiala i det 73. minutt at Bayern endelig klarte å forsegle kampen/ Jamals mål var avgjørende, sa Nagelsmann. "Vi tar de tre poengene og går videre."

Men selv etter det fjerde målet av Bayern, gikk ikke Wolfsburg unna. Ulvene scoret et sekund i det 81. minutt da Mattias Svanberg til slutt omsatte en av sine mange sjanser. Yannick Gerhardt scoret deretter en tredje bare noen øyeblikk senere, men VAR grep inn og tok bort ethvert håp om et Wolfsburg-comeback.

Resultatet betyr at Bayern foreløpig forblir øverst på tabellen. Ett poeng foran Union Berlin, tre poeng foran Dortmund, fire poeng foran Leipzig og fem poeng foran Frankfurt. Alle disse sidene forblir imidlertid i tittelutfordringen.

Videre vil disse sidene også ha lagt merke til at dette Bayern-laget kan slås. Det var flere passasjer i spill hvor et mer effektivt Wolfsburg-lag kunne ha scoret. Klubben, trent av tidligere Bayern-sjef Niko Kovac, ga også de to første målene, og gravde seg ned i et umulig hull.

"Bayern scoret tre mål fra sine to første skudd, fordi Kingsleys var et kryss og ikke et skudd," sa Kovac til meida etter kampen. – Jeg tror vi var veldig uheldige som tapte i dag. Deres individuelle kvalitet gjorde forskjellen.»

Bayern vil selvfølgelig se det annerledes. Nagelsmann og klubbsjefene vil se dette som en typisk Bayern-lignende effektiv prestasjon. De vil også understreke at denne seieren var nødvendig i en uke der kaptein og for tiden skadet keeper, Manuel Neuer, ga et kontroversielt dobbeltintervju med The Athletic og Süddeutsche Zeitung.

I det intervjuet kritiserte Neuer Bayern-sjefene kraftig for å ha sparket sin keepertrener Toni Tapalovic. Selv om uttalelsene, som ofte er tilfellet i mediegryten rundt rekordmesterne, var overdrevet, ville et nederlag eller uavgjort mot Wolfsburg absolutt ha åpnet slusene for et mediesirkus. Men i stedet gir resultatet alle på Säbener Straße litt tid til å roe ned.

Men hva betyr resultatet for tittelrennet? Som alltid vil sannheten ligge et sted i midten når det gjelder å vurdere dette resultatet. Bayern vil gjerne ta disse tre poengene og erklære seg tilbake i form. Motstanderne vil merke seg at Bayern fortsatt kan vinne heldige kamper. Men i all hemmelighet vil de føle at det er en sjanse til å ta Bundesliga-tittelen denne sesongen.

Manuel Veth er verten for Bundesliga Gegenpressing Podcast og områdesjef USA kl overgangsmarkedet. Han har også blitt publisert i Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA og flere andre utsalgssteder. Følg ham på Twitter: @ManuelVeth