Bayern München slo Barca 2-0 etter at Lewandowski kom tilbake, men det gjenstår tvil

Bayern München har slått Barcelona 2-0 i det som ble ansett som den store comeback-kampen av tidligere stjerne Robert Lewandowski. Selv om Lewandowski hadde sine sjanser, sikret mål i andre omgang av Lucas Hernández (50') og Leroy Sané (54') Bayern alle tre poengene på en komfortabel måte.

Faktisk var hastigheten på Barcelonas kapitulasjon etter det første målet imponerende. Bayern hadde nettopp slitt gjennom de første 45 minuttene bare for å bryte døden gjennom en Hernández-heading etter en Joshua Kimmich-corner. Så bare fire minutter senere var kampen ferdig da Sané løste opp Barcas forsvar til 2-0.

"I første omgang hadde Barcelona bedre sjanser enn oss - vår siste ball var ikke helt der," sa Bayerns hovedtrener Julian Nagelsmann etter kampen. "Ting ble mye bedre i andre omgang, og effektiviteten vår gjorde forskjellen i dag."

Lewandowski, på egenhånd, kunne sannsynligvis ha avsluttet det i første omgang. "Vi er heldige som sendte den volleyen over stanga, og jeg var der i den andre sjansen," sa Bayern-keeper Manuel Neuer etter kampen. "Vi viste en god defensiv prestasjon i dag."

Den andre delen var ekte, men bare i andre omgang. I første omgang måtte spesielt Alphonso Davies ved flere anledninger skynde seg tilbake for å slukke branner. Kanadieren var heldig at hans foul på Ousmane Dembélé inne i feltet (44') ikke ble ansett som en straffe.

Så kom de to hurtige målene fra Bayern i andre omgang, som på mange måter vil male over de mange manglene i første omgang. Konklusjonen er imidlertid at Rekordmeister, etter å ha slitt i tre strake Bundesliga-kamper, nok en gang hadde perioder der lagene hadde problemer med å inneholde motstanderen.

Men kanskje har fansen og media vært for harde mot Bayern? «Vi bør ikke overdrive; vi vant CL-kampene våre, sa Neuer. «Vi hadde plass mot Inter og Barcelona. Vi må imidlertid gjøre det bedre mot kompakte lag bakerst. En slik motstander venter nå på oss i helgen i Augsburg.

Det er et element av sannhet i Neuers uttalelser. Bayern hadde en fantastisk start, og mange observatører følte at Bundesligaen ble avsluttet i august etter seire mot Frankfurt (6-1), Wolfsburg (2-0) og Bochum (7-0).

Med en målrekord på 15-1 virket Bayern ustoppelige i ligaen, men så kom de tre uavgjorte. Først holdt Gladbach Bayern uavgjort 1-1, så tok Union Berlin et poeng av Bayern i 2-2-uavgjort, og til slutt klarte Stuttgart også uavgjort 2-2 etter å ha gått ned to ganger på Allianz Arena.

De tre Bundesliga-kampene uten seier ble avbrutt av den meget overbevisende 2-0-seieren mot Inter Milan på San Siro. Kampen mot Inter var kanskje den beste prestasjonen denne sesongen inntil de ti minuttene mot Barca i dag som sikret Bayern ytterligere tre poeng og en historisk 30 gruppespillkamp i Champions League uten tap – som tilsvarer en rekord satt av Real Madrid.

Kanskje media har vært for harde mot Bayern. Rekordmeister har nå slått Inter Milan og Barca i dødsgruppen og kan i hovedsak kvalifisere seg til neste etappe med to seire over Viktoria Plzen.

Tvilen vil forbli til resultatene blir bedre i Bundesliga. Neste er Augsburg, et lag som ikke vil gi Bayern den plassen Barca gjorde i denne kampen. Videre kan Rekordmeister være uten Hernández og Dayot Upamecano, som begge fikk skader i kveld.

Det er kanskje den viktigste takeawayen fra Barça-kampen. Bayern fikk jobben gjort og så av Lewandowski da han kom tilbake til Allianz Arena, men tvilen vil forbli til Bundesliga-resultatene blir bedre.

Manuel Veth er verten for Bundesliga Gegenpressing Podcast og områdesjef USA kl overgangsmarkedet. Han har også blitt publisert i Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA og flere andre utsalgssteder. Følg ham på Twitter: @ManuelVeth