Baltimore Ravens tilbyr en påminnelse om mesterskapsformelen i uke 8. Vinn

I den første halvdelen av Baltimore Ravens' uke 8-seier over Tampa Bay Buccaneers på torsdag, hadde angrepet deres et distinkt utseende som et angrep som prøvde å være noe den ikke er.

For de to siste kvartalene kom Ravens tilbake til det de er best på, og resultatene var ettertrykkelige.

The Ravens trakk seg unna i andre omgang etter en anemisk prestasjon i første omgang, og hevdet en 27-22 seier for å forbedre seg til 5-3.

Det var en snuoperasjon som så veldig usannsynlig ut etter at Ravens bare scoret tre poeng over de to første kvartalene, der Baltimore løp ballen bare ni ganger, et ekstremt lite tall for en forseelse som først og fremst har lykkes på grunn av mangfoldet i løpsspillet. tidligere år.

I andre omgang kom Ravens tilbake til den offensive identiteten, og prestasjonene deres antydet at de kan være en legitim trussel å kjempe i AFC hvis de holder fast ved den tidstestede tilnærmingen som har fungert for dem.

Baltimore kuttet opp Buccaneers-forsvaret med løpespillet, strakte Tampa Bay horisontalt for å åpne midten, brukte jet-sweep effektivt og fikk Lamar Jackson utenfor lommen og kastet på farten i pasningsspillet.

The Ravens løp for 206 yards på 24 bærer i andre omgang, mens Jackson var åtte av åtte som passerte for 94 yards. Baltimore hadde i snitt 0.30 forventet poeng lagt til spill på rush mot Tampa Bay, iht. rbsdm.com, sammenlignet med 0.02 EPA per spill som kaster ballen. Baltimore er nummer to i NFL i rush EPA per spill denne sesongen bak bare Cleveland Browns.

Det har for lenge siden blitt fastslått at pasningsspillet generelt er mye mer effektivt enn bakkeangrepet, men Ravens-angrepet er på sitt beste når det kan manipulere forsvar med sitt mangfoldige løpsspill og trusselen fra soneavlesningen og lesealternativ.

Selv om Jacksons betydelige evner til å kaste ballen – han er en bedre lommepasser enn han får æren for – bør utnyttes der det er mulig, bør en seier over Buccaneers som var mer komfortabel enn sluttresultatet indikerte tjene som en påminnelse til Ravens om at måten de spilte på Raymond James Stadium er deres beste formel for suksess.

Få lag i NFL kan kontrollere klokken og lage eksplosive spill med løpespillet på den måten som Ravens gjør. Når de får mest mulig ut av den evnen og drar fordel av en motstanders offensive svakheter, slik pasningsrushet deres gjorde mot Tampa Bay, har Ravens – selv i en AFC med to kraftfulle lag i Buffalo Bills og Kansas City Chiefs – en oppskrift for å gå dypt inn i ettersesongen.