Argentina overlever svimlende Nederland-comeback for å nå VM-semifinalene

Topline

Argentina og stjernespissen Lionel Messi går videre til VM-semifinalen, etter å ha overlevd et sjokkerende comeback i andre omgang med to mål fra Nederland i en kamp mange kaller turneringens mest underholdende så langt.

Nøkkelord

Argentina vant kampen 4-3 på straffesparkkonkurranse etter at stillingen var 2-2 etter ekstraomganger.

Argentina kom til en 2-0-ledelse takket være scoringer fra Messi og Nahuel Molina, men sløste bort ledelsen i de siste minuttene av andre omgang.

Nederland fikk tilbake det første målet etter en Wout Weghorst-scoring i det 83. minutt, og utlignet kampen med nok et Weghorst-mål i det 10. minutt av pausetid med bare sekunder til overs.

Stort antall

17. Så mange gule kort ble gitt i den kaotiske kampen, og satte ny verdenscuprekord. Det var ingen røde kort.

Hva skal du se etter?

Argentina møter Kroatia i semifinalen tirsdag, etter at Kroatia tidligere fredag ​​klarte å banke på av turneringsfavorittene Brasil.

Nøkkelbakgrunn

Argentinas løp blir overvåket over hele verden siden det forventes å være siste sjanse for Messi (35) til å vinne verdens største sportsbegivenhet. Han var nær ved å vinne i 2014, da Argentina tapte mot Tyskland i ekstraomganger i verdenscupfinalen, men verdensmesterskapet i 2022 er nå den eneste andre gangen i karrieren han har gått videre til kvartfinalen. Nederland gikk inn i kampen som underdogs til tross for en sterk prestasjon i gruppespillet og en 3-1 vinne over USA i 16-runden.

Tangent

Marokko er det eneste andre ikke-europeiske laget igjen i verdenscupen, og det har allerede skrevet historie som den første arabiske nasjonen som tok seg til kvartfinalen. Hvis Marokko vinner kampen mot Portugal på lørdag, vil det bli det første afrikanske laget som noensinne har kommet seg til semifinalen.

Videre Reading

World Cup Shocker: Kroatia slår ut favoritt Brasil selv når Neymar binder Pelés målrekord (Forbes)

Amerikansk herrelag slått ut av verdensmesterskapet i 3-1-tap mot Nederland (Forbes)

Hva du skal se i finalen i verdensmesterskapet: Messi's Last Stand, Neymar vs. Pelé, Marokkos løp for evigheter og mer (Forbes)