2-0-seier over PSG kan være et avgjørende øyeblikk for sesongen

Bayern München har overbevisende slått Paris Saint-Germain. De tyske rekordmesterne vant kampen 2-0 takket være mål av Eric Maxim Choupo-Moting (61') og Serge Gnabry (89'). Og du kan se at det var et potensielt sesongdefinerende øyeblikk for Julian Nagelsmann og hans stab.

Champions League er tross alt den hellige gral for Bayern München denne sesongen. Og deres opptredener i år understreker det. Rekordmeister har vunnet alle åtte kampene denne sesongen, og slått slike som Barcelona, ​​Inter Milan og PSG to ganger uten å gi inn. Faktisk har den eneste klubben som klarte å score mot Bayern denne sesongen vært lille Viktoria Plzen fra Tsjekkia.

Det er en forbløffende rekord i motsetning til Bundesliga, hvor Bayern til tider har vist mangler og hvor de er dypt forankret i et tittelkamp med Borussia Dortmund. De to tyske gigantene ligger for øyeblikket jevnt på poeng på toppen av tabellen.

Dortmund ble selvfølgelig eliminert i går av Chelsea. Det kan være en fordel for de svarte og gule i det lange løp, da de nå vil fokusere fullstendig på Bundesliga. For for Bayern er det ingen tvil om at de nå ønsker å gå hele veien i Champions League.

"Hvis vi kombinerer maksimal lyst og emosjonalitet sammen med kvaliteten vi har, kan vi oppnå hva som helst," sa Nagelsmann etter kampen da han ble spurt om muligheten for å vinne diskanten denne sesongen. "Når vi kombinerer disse tingene, er vi utrolig gode og kan slå hvem som helst."

Alle som har sett Bayern gjennom sesongen vil utvilsomt innrømme at det er riktig. Men sannheten er også at Bayern har vært en hest som bare hopper så høyt som den trenger til tider.

Mot PSG var den barrieren selvfølgelig veldig høy, og Bayern tok den uten beven. Den kanskje mest bemerkelsesverdige delen av forestillingen var den overbevisende måten den fant sted på. Bayern gjorde egentlig bare én feil i løpet av hele kampen da keeper Yann Sommer forsøkte å drible ballen ut av sin egen ende og mistet ballen til en PSG-angriper – forsvarsspiller Mathijs de Ligt måtte komme opp med en massiv mållinjeklarering.

«Jeg så på Stanišić; han ble merket – og så plutselig hadde jeg ikke en løsning lenger. Det Matthijs gjorde var utrolig, sa Sommer om feilen etter kampen. "Hvis det hadde gått galt, ville spillet vært annerledes."

Fra det øyeblikket og utover gikk det jevnt. Faktisk dikterte Bayerns unge stjerner Jamal Musiala og Alphonso Davies første omgang. Så i andre omgang var det veteranene Thomas Müller – han ble kåret til kampens spiller – og den tidligere PSG-spissen Choupo-Moting som dikterte angrepet.

"I et slikt spill er det alltid øyeblikk når du trenger å lide og skape litt flaks," sa Müller. – Vi var mer kontrollert i forsvaret i andre omgang. Vi spilte den bedre kampen og fortjente til slutt å vinne.

Den nakne statistikken tegner i mellomtiden et annet bilde. PSG kontrollerte 55 % av besittelsen og gjorde flere pasninger, 556 til 453. Men omtrent som Dortmund mot Chelsea i går, pariserne hadde ikke ballen i meningsfulle områder, og Bayern vant xG 1.50 til 1.14. Og viktigst av alt, Bayern eliminerte fullstendig PSG-stjernene Kylian Mbappé og Lionel Messi, som var usynlige gjennom de 90 minuttene.

"I første omgang gjorde vi ikke det vi hadde snakket om før veldig bra," sa Nagelsmann etter kampen. «Det var for mye plass. Vi forsvarte oss bedre i andre omgang og var farlige på ballen. Til slutt fortjente vi å vinne."

Seieren vil være stor for Nagelsmann, da den vil gi ham plass til å jobbe og forberede laget sitt for de kommende vanskelige oppgavene i Bundesliga og Champions League. Spesielt sistnevnte vil være den store prioriteringen i år, som kan være den beste nyheten for Bundesliga-fans som håper på et tett tittelløp denne sesongen.

Manuel Veth er verten for Bundesliga Gegenpressing Podcast og områdesjef USA kl overgangsmarkedet. Han har også blitt publisert i Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA og flere andre utsalgssteder. Følg ham på Twitter: @ManuelVeth