Bayern München mister 4 poeng for å starte etter VM-kampanjen

Bundesligaen har kommet tilbake fra vinterpausen etter VM, men det ser ut til at Bayern München ikke har fått beskjeden om at sesongen er i gang igjen. Rekordmeisteren tapte to poeng mot RB Leipzig på fredag ​​(1-1) og trengte deretter en avslutning i verdensklasse av Joshua Kimmich for å redde uavgjort 1-1 mot Köln på tirsdag.

Mens resultatet i Spitzenspiel mot Leipzig vil bekymre få på Säbener Straße, var historien etter tirsdagsoppgjøret mot Köln litt annerledes. Spesielt første omgang var dårlig ettersom Bayern ikke hadde noen løsning etter at Ellyes Skhiri sørget for 1-0 for gjestende Billy Goats.

Bayern manglet kreativitet, dybde i sine dype løp og virket utrolig sårbare hver gang Köln vant ballen raskt på overgangen. Köln kan faktisk føle seg skuffet over at de ikke scoret et sekund, noe som effektivt avsluttet kampen, på noen av de raske overgangene deres.

"Vi må definitivt snakke om første omgang, spesielt når det gjelder tilnærming og holdning," sa Bayerns midtbanespiller Joshua Kimmich etter kampen til media. – Vi slapp inn et mål igjen etter en dødball. Slik var det ofte i første halvdel av sesongen. Dette må stoppe så fort som mulig. Andre omgang var bedre.»

Den nye Bayern München-keeperen Yann Sommer gjentok Kimmichs følelser. "Vi spilte ikke en god første omgang og gjorde mange feil," sa Sommer. – Vi brakte mye mer kraft inn på banen i andre omgang. Målet var flott. Dessverre var det litt for sent. Hvis vi utlignet tidligere, kunne vi vunnet kampen.

Bayern var faktisk bedre i andre omgang. Men en del av sannheten er også at det til tider var tilbakeblikk fra Tysklands kamper i Qatar. Rekordmeister ville avslutte kampen med 78 % ballbesittelse og dominerte med 855 til 243 spilte pasninger.

"Vi var bedre i andre omgang etter innbyttene," sa Bayern-trener Julian Nagelsmann. «Köln satt dypt og gjorde det vanskelig for oss. Hvis vi scoret tidligere, ville det vært tøft for dem. Måten vi spilte på i andre omgang var det vi hadde forestilt oss. Jeg er overbevist om at vi kommer tilbake til å vinne hvis vi fortsetter det.»

Klart Bayern forbedret seg etter at Kingsley Coman kom inn for Serge Gnabry - han møtte kritikk etter kampen for en uautorisert tur til Paris - og Ryan Gravenberch erstattet Leon Goretzka. De to byttene ga mer fart og dybde til Bayerns spill. Men Köln klarte likevel å skjøte ned den siste tredjedelen, noe som gjorde det vanskelig for slike som Jamal Musiala å finne plass i boksen.

Musiala ble utvist i det 68. minutt og erstattet av Thomas Müller. Musiala visible manglet friskheten og kreativiteten fra før VM. Uten Musiala på sitt beste, har Bayern svært få løsninger for å komme seg gjennom dype defensive linjer.

I stedet trengte det en avslutning i verdensklasse av Kimmich i det 90. minutt for at Bayern skulle utligne. Kimmichs skudd fra utenfor feltet var sikkert spesielt, men det fremhevet også Rekordmeisters frustrasjon over å finne løsninger inne i feltet.

Kanskje det å få Musiala tilbake vil være løsningen på mange av Bayerns problemer etter VM. Resten av ligaen vil imidlertid håpe at Rekordmeister trenger noen flere kamper for å riste av seg VM-rusten.

Frankfurt kan tette gapet til toppen av tabellen onsdag med seier mot Freiburg til bare tre poeng. Det ville satt opp et velsmakende toppoppgjør på lørdag, når Bayern tar imot Frankfurt i det som vil bli et ekte Topspiel.

Manuel Veth er verten for Bundesliga Gegenpressing Podcast og områdesjef USA kl overgangsmarkedet. Han har også blitt publisert i Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA og flere andre utsalgssteder. Følg ham på Twitter: @ManuelVeth